Hory, rozprávky a kapustnica: Tváre Mojej mamy vymenia experimenty za vianočnú klasiku!

Špeciálne nebudú jedlá, ale atmosféra.

Už zajtra prichádza dlhoočakávaný a čarovný Štedrý deň a s ním aj neopísateľná radosť v každej rodine. Všetci sa stretnú so svojimi nabližšími a strávia jedny z najpríjemnejších chvíľ roka. Vianoce budú sláviť spolu s rodinou či známymi I naši špecialisti a súťažiaci z Mojej mamy. Bude to podobne vyzerať aj u vás? "Úplná klasika, žiadne vymýšľania, ideme do tradičných jedál - kapor, zemiakový šalát, sem-tam rybycia polievka mliečna, veľa koláčikov, všakovakých dobrôtiek. Budú to veľké obžerstvá," prezrádza špecialista Martin Korbelič. Aj on sa chystá vypnúť hlavu na maximum a konečne si po celom roku oddýchnuť napríklad aj pozeraním rozprávkových klasík. Inak to nebude ani u súťažiacich Mai Linh a jej sesternice Viktórie. Obe sa už teraz tešia na sladkosti, perníky a najkrajšiu rodinnú atmosféru. "Celý deň je zhon a potom sa po večeri všetci najstajlujeme a idem v noci spievať koledy po Bratislave. Potom skončíme u jednej rodiny a o druhej ráno papáme klobásky a tiež ako a spievame si a rozprávame sa ako jedna veľká rodina," hovorí Viktória .  

Ani obľúbená špecialistka Zuzka Sabolová nezostane na sviatky doma, ale vyberie sa za rodičmi do Tatier, kde budú všetci sviatkovať v početnej zostave. "Chodíme von celé dni so psami. Všetko, čo zjeme, ideme vyturistikovať. Blízko máme zjazdovku. A hlavne máme zavretú našu gastroprevádzku," teší sa Zuzka na vytúžený oddych. V Tatrách sa bude pripravovať aj špeciálna kapustnica. "Robíme do nej zátrepku - nedávame tam žiadne mäso ani cibuľový základ. Len kyslá kapusta, tri druhy klobásy a sušené hríby," prezrádza obľúbená špecialistka. Okrem toho nebudú na stole chýbať obľúbené klasiky ako kapor, šalát, oblátky a kopec ovocia a koláčikov.   

Moja mama - Vianoce - Peto Miro Martin Moja mama - Vianoce - Peto Miro Martin Zdroj: joj.sk

Súťažiaci Dušan so Sandrou, ktorí sa v našej šou nedávno ohriali až v 25 epizódach, sa zas krátko po skončení šou pobrali do Rakúska, kde budú aj tráviť tohtoročné Vianoce. To je však jediné, čo ich bude odlišovať od ostatných slovenských rodín. "Aj keď sme v Rakúsku, máme slovenské Vianoce. Produkty si všetky donesieme - sušené slivky, klobása. Akurát namiesto kapra zvolíme inú rybu," prezrádzajú Gašparíkovci. Na Vianoce sú teda už všetci prichystaní a my veríme, že v rovnako príjemnej nálade ich strávite aj vy. 

V mene celého štábu relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja vám prajem krásne prežitie vianočných sviatkov. S novými časťami sa vidíme opäť v novom roku.