Ako dostať maximum z kuriatka? Vaším chutiam ulahodí kurací supreme!

Pozrite si aj recept od Ivana a Františka.

Keď si chcete pripraviť dobré a chutné jedlo, je to občas oveľa jednoduchšie, než sa na prvý pohľad zdá. Dokonca nepotrebujete ani veľa ingrediencií. Vo včerajšej Mojej mame nám to dokázali chalani Ivan a František, ktorí aj vďaka svojim originálnym receptom u nás ťahajú vcelku slušnú šnúru víťazstiev. Najnovšie nám ukázali, ako získať z kuraťa maximum vďaka technike supreme. O čo ide? „Sú to kuracie prsia s kosťou a kožou a časť krídla. Krídlo sa skladá z troch kĺbov, dva sú odrezané a jedno tam zostáva. Výhodou je, že sa tam určite zachováva viac šťavy vďaka koži, ktorá zostáva chrumkavá a to je na tom to najlepšie. Je to podľa mňa vyššia hodnota mäsa,“ prezrádza František, ktorý pripravoval Kurací supreme na zeleninových papardeloch s chimichuri salsou.

​Išlo pritom o jeho špeciálny recept. „Raz som rozmýšľal, že by som dal niečo ľahké. Mal som iba mrkvu a cuketu. Nastrúhal som si ju, opražil na masle a už sa to dá dochutiť hocičím. Čokoľvek sa dá dať k tomu, či už rybu alebo mäso. Okrem toho sa tam dá dať akákoľvek omáčka alebo salsa,“ pokračuje František. Obaja napokon zvolili salsu – konkrétne argentínsku chimichuri s paprikou, koriandrom, cesnakom, limetkou, aby to celé dodalo jedlu sviežosť.  

Moja mama - recepty kura supreme Moja mama - recepty kura supreme Zdroj: joj.sk

Prinášame vám aj ich recept na kurací supreme na zeleninových papardeloch s chimichuri salsou

Ingrediencie:

  • Kurací supreme 4ks alebo 2 ks celé kurča
  • Soľ
  • Korenie
  • Grilovanú nakladanú papriku v oleji 1 konzervu
  • Petržlenovú vňať
  • Čerstvý Koriander
  • Cesnak
  • Limetka 2ks
  • Olivový olej
  • Čerstvé chilli
  • Mrkva 2ks
  • Žltá mrkva 2ks
  • Cuketa 2ks
  • Petržlen 2ks
  • Maslo

Postup:

Kurací supreme umyjeme okoreníme osolíme opečieme sprudka na panvici preložíme na plech dáme maslo a cesnak a vložíme do rozohriatej rúry a necháme piecť. Mrkvu, žltú mrkvu, cuketu, petržlen očistime a nastrúhame papardele ktoré potom restujeme na masle a dochutíme chimichuri salsou ktorú spravíme z grilovanej papriky, petržlenovej vňate, koriandru, cesnaku, soli, olivového oleja chilli a limetkovej šťavy. Zeleninu premiešame a servírujeme. Kurací supreme po dopečení pekne narežeme a položíme na zeleninu a prelejeme maslom a výpekom.

Sledujte ďalšie zaujímavé recepty v Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!