Zemiaková baba s kyslou kapustou na klobáske

Recept od Medvediovcov.

Ingrediencie:

8 až 10 zemiakov
100 g až 150g  slaniny
2 PL polohrubej múky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 č.l. majoránu,
2 č.l.  mletej rasce

Postup:

Plech potrieť bravčovou masťou a vysypať strúhankou.

Postup:

Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme, pridáme opraženú slaninu s cibuľou, vajce cesnak a koreniny. Dame piecť do vopred vyhriatej  rúry na 200 stupňov C.

Kapusta

800 g domácej kyslej kapusty
2 nožičky domácej, alebo inej dobrej klobásy napr. čabajky
1 cibuľla
2 strúčiky cesnaku
1 č.l.červenej mletej papriky sladkej, 4 farebné korenie,rajčinová šťava

Postup:

Cibuľu orestujeme do zlatista, pridáme na koliečka nakrájanú klobásu, kyslú kapustu, koreniny podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

OZDOBA 

Pažitka, kyslá smotana

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!