Sedliacka panenka

Suroviny:

bravčová panenka
maslo
olej
pappardelle
hrudkový tvaroh
slaninka

Postup:

Panenku umytú, vysušenú a odblanenú narežeme na 2 cm široké plátky. Medzitým si dáme variť pappardelle, aby boli al dente,  teda na zub.
Ak máme mäso opečené na oleji a masle na rýchlo z oboch strán dáme ho do rúry zapiecť na slanine, ktorú položíme aj zdola aj zhora.
Ak sú cestoviny hotové, neoplachujeme ich a dáme ich do misy aj s trochou vody, potom ich posolíme a pridáme maslo. Servírujeme s hrudkovým tvarohom na cestovinách a s kúskami panenky so slaninou.
Ak všetko správne robíme jelo vôbec nepotrebujeme soliť.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!