Žihlavovo-špenátové halušky so smotanovou omáčkou

Recept od Kovaľovcov.

Suroviny:

Žihlava 400g alebo špenát
300g tvarohu
1PL masla
2vajcia
2-3PL detskej krupice
Stipka muškátového oriešku
Soľ
korenie
200ml šľahačkovej smotany
Syr niva alebo gorgonzola 200g

Postup:

Žihľavu si oblanžíirujeme ,tyčovým mixérom rozmixujeme.Pridáme tvaroh , vajcia , krupicu.Vypracujeme cesto, z ktoreho na haluškovači vo vriacej vode uvaríme halušky.Šľahačkovou smotanu si zahrejeme , pridáme nivu , eidam , soľ, korenie , muškátový oriešok a povaríme do zhustnutia. Hotove halušky prelejeme smotanovou omáčkou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!