Moja mama - recept 113 - kuskus

Teľací chrbát so šampiňónmi a kuskusom

Recept od Sivákovcov.

Suroviny:

Teľacia panenka
Soľ
Korenie
Maslo
Smotana na varenie
Olej
Cibuľa
Zemiaky
Šampióny
Vývar 

Postup: 

Mäso umyté a odblanené narežeme na pekné plátky, pokoreníme ho a posolíme. Opekáme na oleji a masle, kým sa nezatiahne, potom ho podlejeme vývarom a necháme vývar odpariť. Extra na panvici na oleji si usmažíme cibuľku na drobno nakrájanú, pridáme šampióny, ktoré neumývame, ale s kefkou vyčistíme a len prekrojíme na polovičky, všetko spolu opečieme a zalejeme sladkou smotanou, dochutíme a dokoreníme. Kto má rád výraznejšiu chuť, tak si môže pridať k hríbom biele víno. Zemiaky predvaríme a potom opečieme na cibuľke a kvalitnej masti či oleji.

Prílohou môže byť sezónny šalát