Moja mama - recepty - opettova

Jarný závan kozy

Recept od Opettovej a Buranovskej

Ingrediencie:

2 ks vykostené kuracie prsia bez kože (cca 181g/l porcia v surovom stave)
olivový olej
4 lyžice agátového medu
farebné korenie
soľ
200 g polotvrdý zrejúci kozí syr
čierne korenie
120 g zelená jarná cibuľka vcelku
200 g čerstvé figy izbovej teploty
200 g rukola čerstvá
1 granátové jablko

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme a na rozpálenej panvičke opečieme zo všetkých strán a postupne dochucujeme - soľ, farebné korenie. Ku koncu potrieme zmesou z olivového oleja a medu.
2. Ďalej si namrvíme (narežeme, alebo čo sa stihne) syr a nakrájame mladú cibuľku (!!! nemali by sme soliť, v prípade potreby až na tanieri)
3. Na tanier si pripravíme rukolu, jemne polejeme olivovým olejom, pripravíme si jadierka z granátového jablka a urobíme z nich posyp
4. Z figy si pripravíme tulipán a do útrob nasypeme pripravený syr s cibuľkou. Môže sa ním posypať aj rukola
5. Mäsko nakrájame na čo najtenšie plátky a pridáme na tanier. Ak by sa to stihlo flambujeme, ale len figu, nie mäso. 

Dobrú chuť