Moja mama - recepty - Hovädzie mäso s vaječnými rezancami

Hovädzie mäso s vaječnými rezancami

Recept od Moroza a Bodnárovej.

Ingrediencie:

  • 500g Shan´shi vaječné rezance
  • 80g olej arašidový
  • 40g Shan´shi Teriyaki omáčka
  • 500g  Shan´shi fazuľové klíčky
  • 300ml Shan´shi kokosové mlieko
  • 35g Shan´shi Sambal Oelek
  • 500g mäso hovädzie
  • 30g  strúčik cesnak

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky. Ošúpeme cesnak a najemno ho nasekáme. Na panvici rozpálime arašidový olej a opečieme na ňom hovädzie mäso. Pomaly pridáme Teriyaki omáčku a cesnak a smažíme ďalších 5 minút za stáleho miešania. Medzitým uvaríme rezance v osolenej vode 4-5 minút. Do hovädzieho mäsa pridáme fazuľové klíčky. Zmes dochutíme kokosovým mliekom a Sambal Oelek pastou, všetko spolu dobre premiešame a necháme krátko povariť. Nakoniec pridáme rezance Shan'shi. Jedlu dodá výbornú chuť nakrájaná jarná cibuľka, ktorou sa nakoniec mäso posype.