Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Aktuálna situácia v koalícií i boj proti dezinformáciám: KTO príde do relácie Na hrane?

Vo vláde to začína vrieť. V utorok bola opäť prerušená schôdza a nepodarilo sa odhlasovať rozpočet. Nahnevaní a pobúrení sú zdravotníci, pre ktorých je návrh rozpočtu pre ich rezort neprijateľní, pričom ministerstvo financií ho neplánuje upraviť. Premiér Eduard Heger zas chce zabrániť predčasným voľbám. Kto dnes príde do štúdia?

Vláda sa nevie dohodnúť. Národná rada v utorok opäť nebola uznášaniaschopná pri hlasovaní o novele zákona o štátnom rozpočte. Preto Boris Kollár prerušil schôdzu do 18. októbra, kedy by poslanci mali pokračovať hlasovaním. Návrh rozpočtu pre zdravotníctvo je pre rezort i zdravotníkov neprijateľný, no ministerstvo financií ho neplánuje upraviť. Premiér Eduard Heger chce zas zabrániť predčasným voľbám, a preto vyzýva na rokovania. Podľa neho je čas na rokovanie demokratických síl o tom, ako zabrániť predčasným voľbám a previesť spoločne Slovensko cez najväčšiu energetickú krízu od druhej svetovej vojny. Navyše treba bojovať aj s dezinformáciami. Nielen o týchto témach budú v relácii Na hrane hovoriť ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová a bývalý premiér Peter Pellegrini.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Veroniku Remišovú alebo Petra Pellegriniho? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:45 hod. na JOJke!