V Nemocnici nebojácny chirurg, no v reálnom živote priznáva fóbiu: Toto Alexander Bárta fakt nemusí!

Alexander Bárta narobil v Nemocnici svojim príchodom poriadny vietor a ako nový primár chirurgie pôsobí vždy sebavedomo, profesionálne a skúsene. Kým Filip, ktorého Alexander Bárta stvárňuje, je ako lekár sebavedomý, odvážny a nesmierne profesionálny, sám herec má so zdravotníkmi spätú jednu fóbiu! Tipovali by ste to na neho?

Alexander Bárta nám v rozhovore prezradil, ako vníma zdravotníkov teraz, keď sám hrá v seriáli Nemocnica lekára a stretáva sa s chirurgickými úkonmi či ťažkými medicínskymi výrazmi. „Ja v rodine mám lekárov. Môj strýko aj moja teta aj môj starý otec bol lekár. Takže mám k tomu blízko, hoci musím povedať, ja nie som úplne vďačný pacient, lebo jednak mám fóbiu z ihly, pri odbere krvi mi nie je úplne najlepšie,“ priznal Bárta. Svojou fóbiou sa tak pridal do klubu aj k jeho ďalším hereckým kolegom z Nemocnice, ktorí nám taktiež prezradili, že to s ihlou či krvou nezvládajú v reálnom živote úplne najlepšie.

Ako ale vníma samotných zdravotníkov? „Musím povedať, že viem o čo ide, že to nie je jednoduchá práca, hlavne je veľmi zodpovedná a závisí na nej ľudský život, takže mám pocit, že je to u nás na Slovensku až nedocenená práca,“ dodal herec  a vzdal tak hold tým, ktorí aj teraz v týchto dňoch pracujú často z posledných síl.

Nemocnica - Nela Pocisková, Alexander Bárta a Zuzana Kanócz Zdroj: TV JOJ

Sledujte seriál Nemocnica, každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!