Prečo ľudia milujú seriály z lekárskeho prostredia? František Kovár pozná odpoveď!

Diváci ich milujú a tešia sa mimoriadne veľkej obľube. Naša Nemocnica, samozrejme, nie je výnimkou. Seriály z lekárskeho prostredia si nájdu vždy svojich fanúšikov a mnohí prežívajú so svojimi obľúbenými hrdinami každú situáciu. Čím to je, že sú tak populárne? František Kovár v tom má jasno!

Čím to teda je, že sú tak obľúbené? Možno to bude tým, že má zrejme každý z nás istú skúsenosť s nemocničným prostredím. Často zrejme sympatizujeme s pacientmi v seriáloch, alebo sú nám sympatickí doktori, ktorí ich ošetrujú. Podobne to vníma aj herec František Kovár. „Predovšetkým, asi to bude tým, že každý z nás má isté obavy a nejaké skúsenosti so svojim zdravím, alebo zo svojho okolia, to znamená rodičia, deti a podobne, tak je s tým spôsobených veľa emócií,“ vysvetlil nám herec v rozhovore.

Najzaujímavejšie sú podľa herca pre divákov samotné osudy či príbehy pacientov. V každom z nich sa môže hocikto nájsť. Aj samotní tvorcovia dbajú na to, aby to boli reálne príbehy, ktoré sú zo života. „Tak tieto seriály, pokiaľ sú autentické a majú široký záber, pretože scenáristi to píšu tak, že sa tam odohrávajú mnohé problematické situácie, ktoré oni poznajú skutočne z tých pacientskych prípadov zo života, tak ten seriál spĺňa potom aj takú úlohu takého ventilu, lebo vidia, že mnohé tie veci aj tie choroby, alebo podobne, nakoniec môžu skončiť veľmi dobre a to je fajn,“ dodal František Kovár.

Nemocnica - František Kovár, Marián Mitaš a Richard Autner Zdroj: TV JOJ


Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!