Petra Vajdová otvorene o svojej veľkej vášni: V čom našla herečka celoživotné zaľúbenie?

Neexistuje snáď nikto, kto by jej hlas nepoznal. Herečka Petra Vajdová sa už dlhé roky venuje dabingu, ktorý je pre ňu nie len prácou, ale aj veľkou vášňou. Jedna vec jej ale v začiatkoch robila poriadne problémy!


Aktuálne ju môžete sledovať v seriáli Nemocnica, v úlohe psychiatričky Vilmy, bez ktorej by to rozhodne nebolo ono. Herečka Petra Vajdová je vám ale stopercentne známa aj vďaka svojmu hlasu, ktorý už dlhé roky prepožičiava tým najznámejším seriálovým či filmovým postavám. Dabing je jej srdcovkou a netají sa tým. „Ja strašne veľa dabujem. To je môj koníček veľký. Áno, od trinástich rokov a mňa to neuveriteľne baví,” prezradila o sebe herečka, ktorá okúsila herectvo a dabing už v útlom veku. Prvá hlavná postava, ktorú herečka nadabovala, bola z filmu Flashdance a Petra Vajdová si na to spomína, akoby to bolo včera. Prípravu na túto dôležitú úlohu vtedy zobrala naozaj zodpovedne. „Deň predtým som to pozerala ešte na videu na kazetách. Mala som scenár a pripravovala som sa,” vysvetlila v rozhovore pre Top Star.

Keď si herečka zaspomínala na svoje dabingové začiatky, spomenula aj niečo, s čím si spočiatku nevedela rady. „Ja som mala strašnú trému, lebo ona tam mala nejakú pasáž, že sa smeje strašne veľa a ja som neovládala tú techniku smiatia sa, lebo to sa tiež učí,” prezradila pre Top Star na seba herečka. Aj s týmto sa však rýchlo popasovala. Oslovila totiž toho najpovolanejšieho, svojho strýka, taktiež skvelého slovenského herca, Jozefa Vajdu. Ten jej vysvetlil, ako sa správne herecky smiať a používať bránicu. Techniku si osvojila naozaj rýchlo a svojmu obľúbenému dabingu sa venuje dodnes.

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!