Dátum, na ktorý ste čakali! Nemocnica sa vracia a obrazovky: Kedy ju budete môcť sledovať?

Poznáme dátum, na ktorý ste netrpezlivo čakali. Po krátkej pauze sa váš obľúbený seriál Nemocnica konečne vracia na obrazovky JOJky. Kedy budete môcť opäť sledovať osudy lekárov a sestričiek z oddelenia urgentu a chirurgie?

Obľúbenú Nemocnicu budete môcť sledovať už v utorok, 23. januára o 20:40 na JOJke!

Kým sa ale obľúbení hrdinovia vrátia do vašich obývačiek, pripomeňte si významné momenty zo seriálu a doterajšie osudy lekárov či sestričiek.

Pôvodný dramatický seriál Nemocnica vysielame od 24.8.2021 a už v úvode nového roku sa môžete tešiť na ďalšie pokračovanie. V tejto sérii boli osudy obľúbených hrdinov mimoriadne turbulentné a zmien sa tam udialo veľmi veľa. Nechýbala dráma, veľké lásky, sklamania, radostné okamžiky aj zaujímavé pacientské príbehy.

Aké sú TOP momenty jesennej série Nemocnice podľa samotných tvorcov seriálu?

Hlavným motívom tejto série bol príchod nových postáv. Tím doplnili zelení lekári a postupne sa začali začleňovať do nemocnice. Pôvodná rodina zdravotníkov sa novým doktorom bránila, no bolo krásne pozorovať, ako vznikali priateľstvá aj lásky.

Nemocnica - Juraj Loj, Ľuboš Kostelný a Robert Jakab Zdroj: TV JOJ

Jedným z najsilnejších momentov sezóny bol príchod brata Jakuba Zimu (Robo Jakab) – Nora Wintera (Braňo Deák) a ich najskôr studený a postupne sa formujúci bratský vzťah. Na začiatku si diváci mysleli, že Noro je len obyčajný hochštapler, ale všetkých odzbrojil svojou neuveriteľnou ľudskosťou. Nakoniec sa mu podarilo roztopiť aj svojho brata Zimu.

Nemocnica - Robo Jakab a Braňo Deák Zdroj: TV JOJ

​Ďalším krásnym momentom predchádzajúcej sezóny je zbližovanie sa doktora Jakuba Zimu s Adrianou Rakovskou (Kristína Turjanová) a odhalenie tajomstva lásky k žene, ktoré Zima v sebe skrýval.

Jakub Zima dostal urnu s popolom svoje manželky a pocit viny, ktorý mal, prevalcoval novú lásku. Adriane v tomto ťažkom období prišiel do života nový muž - Daniel Vajnorský (Pavol Plevčík), ktorý presne vedel, čo chce. Daniel je pragmatický, na prvý pohľad je to pán dokonalý a uvidíme, či pre Adrianu takým zostane aj v nasledujúce sezóne.

Nemocnica - Kristína Turjanová a Pavol Plevčík Zdroj: TV JOJ

​Obrovským hitom predchádzajúcej sezóny bol osud doktorky Hany Turčanovej (Dominika Morávková). Hana prišla do deja s milujúcim a milovaným manželom Mariánom Turčanom (Tomáš Turek) a s ich dcérkou Elenkou. Mysleli, že v nemocnici sa pre nich začína raj na zemi. Vplyvom udalostí sa ale Hana začala oslobodzovať a priateliť hlavne so študentami medicíny. Najviac s Lukášom Brezom (Kristián Baran).

Z Mariána Turčana sa postupom času vykľul veľký manipulátor, od ktorého Hana napokon za dramatických okolností ušla. Kvôli nej dokonca doktorka Vilma Hauptmannová (Petra Vajdová) v dobrej viere lekárske tajomstvo a niesla si následky.

Nemocnica - Dominika Morávková a Tomáš Turek Zdroj: TV JOJ

Zatiaľ jediná osoba, ktorú Hana k sebe a dcérke pripustila, je Zuza Maxová (Zuzana Kanócz) a uvidíme či sa časom zblíži aj s niekým z mužskej osádky nemocnice. Zlomených sŕdc, ku ktorým by Hana mohla smerovať, je v nemocnici dosť.

Choroba riaditeľa Mareka Hauptmanna (Marek Majeský) spôsobila v medzi personálom veľký rozruch. Najskôr sa Marek snažil skryť pravdu aj pred Vilmou, no napokon sa mu nič nepodarilo utajiť a operovali ho v našej nemocnici. Marek počas čakania na výsledky operácie premýšľal, koho by ponúkol ako svojho nástupcu. V najťažších chvíľach Mareka Hauptmanna sa znova celá nemocnica zjednotila, aby mu pomohla prekonať zložité obdobie.

Petra Vajdová a Marek Majeský Zdroj: TV JOJ

V predchádzajúcej sezóne do deja vstúpila aj vynikajúca Henrieta Mičkovicová – Rita Bíla. Prichádza po páde na dno, zbitá a nepoznaná, doslova vyhodená na smetisko. Zatiaľ nikto nevie či je Rita Bíla polepšená hriešnica, alebo sa na ňu hrá. Znova sú tu naši lekári a hlavne riaditeľ Hauptmann, ktorý jej podá pomocnú ruku aj napriek tomu, že netuší, či jej môže dôverovať.

Henrieta Mičkovicová Zdroj: TV JOJ

Večný smoliar doktor Myšiak (Juraj Hrčka) je úžasný človek s veľký srdcom, ale príšernou povahou. Verí, že konečne našiel svoje šťastie na poste primára a po boku lásky Inge (Kristína Madarová), no nebude to až také jednoduché.

Doktor Vrabec (Ľuboš Kostelný) je muž, ktorý dlho miloval len svoju mamičku a inej lásky sa bál. Bolo zábavné sledovať, ako si svoju vyvolenú napokon našiel v podobe sestričky zo zubnej ambulancie Jarky (Stanka Kašperová) .

Ivanka (Ivana Kološová) prežívala svoj intenzívny vzťah Dušanom (Dušan Ambróš). Krehká tým, ako ich s mamou Adrianou v minulosti opustil otec, má ale stále z mužov strach a ani Dušanovi úplne neverí. Svojou nedôverčivosťou napácha veľa škody a ich lásku si veľmi komplikuje.

Nemocnica - Dušan Ambróš a Ivana Kološová Zdroj: TV JOJ

Trojica medikov si prešla ťažkými skúškami začiatočníkov a pomaly sa udomácnili na klinike, každý v rukách svojho školiteľa.

Zároveň mal každý z nich vlastný silný príbeh. Sandra (Sandra Lasoková) je dravé dievča z osady, čo sa chce za každú cenu presadiť. Svojou nezmieriteľného povahou si však narobí veľa problémov. Jerguš (Jerguš Horváth) je chlapec z rodiny mäsiarov. Otec aj bratia si z neho v jednom kuse robia švandu. Jerguš im musí v jednom kuse dokazovať, že napriek tomu, že je „iba“ študent medecíny. Lukáš Breza (Kristián Baran), ktorý sa na prvý pohľad zamiluje do Hany, po čase pochopí, že pre ženu so zlomeným srdcom nie je výhodná partia a musí sa s tým zmieriť.

Nemocnica - Jerguš Horváth, Krištof Tobiáš, Kristián Baran a Sandra Lasoková Zdroj: TV JOJ

​Doktor Balog (Alexander Bárta) bol aj v tejto sezóne oporným kameňom a tak, ako sa s láskou stará o Rebeku a pripravuje sa na ich spoločné dieťa, tak s láskou, rešpektom a uznaním pristupuje aj k svojim kolegom. Dokonca sa aj cez počiatočné napätie s doktorom Révayom (Juraj Loj) zblížili a stali sa z nich veľmi dobrí priatelia.

Nemocnica - Nela Pocisková a Alexander Bárta Zdroj: TV JOJ

Gróf a doktor Révay prechádzal asi najväčším precitnutím celej minulej série. Jeho ideálna rodina zďaleka nie je taká ideálna, bo na prvý pohľad vyzerá. naopak, všetko je faloš a pokrytectvo. A doktor Révay má stále čo robiť, aby sa z klietky, do ktorej sa dobrovoľne zatvoril.

Nemocnica - Juraj Loj Zdroj: TV JOJ

​Nenechajte si ujsť seriál Nemocnica, už v utorok, 23. januára o 20:40 na JOJke!