Chutné hrušky v záhrade: Ako ich správne zasadiť a starať sa o ne?

Nechajte si poradiť od odborníka!

Keďže teplejšie počasie láka čoraz viac majiteľov záhrad do ich zelených rajov, zídu sa aj rady o tom, čo, ako, kedy a kam zasadiť. Inšpiráciou môžu byť ovocné stromy. Veď kto by nechcel mať v záhrade drevinu, ktorá poteší nielen oko, ale dokonca prináša aj úrodu? 

"V záhrade môžete mať napríklad hrušku. Plní funkciu nielen úžitkovú, ale aj okrasnú," konštatuje odborník na ovocné dreviny Ivan Hričovský. Ak sa rozhodnete hrušku zasadiť do vašej záhrady, nezabúdajte, že miesto očkovania musí byť 10 až 12 centimetrov nad povrchom pôdy. Ako ju správne zasadiť a potom sa o ňu starať? Dozviete sa vo videu.

Zdroj: TV JOJ

Hruška, ktorú niektorí označujú aj za "ovocie bohov", je obľúbená nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale radi ju jedia aj ľudia, ktorí si dávajú pozor na líniu, pretože je nízkokalorická a ľahko stráviteľná. Toto jesenné ovocie je z 80 percent tvorené vodou, no obsahuje aj cenné látky. Hruška je významná vysokým obsahom vitamínu B, vitamínu K, obsahuje aj menšie množstvo vitamínu C, fosfor, vápnik, železo, draslík, meď či mangán. Okrem toho sú jej súčasťou aj rozpustná a nerozpustná vláknina, aminokyseliny či mastné kyseliny.  

Na najbližšiu reláciu Nová záhrada sa môžete tešiť už túto nedeľu o 15:50 hod. na JOJke! 

Nestihli ste niektorú z predošlých epizód Novej záhrady? Nájdete ju v našom bezplatnom archíve.