Vidiecky dom (ilustračná foto)

Husársky kúsok vo vidieckom dome:  Mama ho dala zariadiť bez synovho vedomia

Aká bola reakcia mladého muža?

Rekonštrukcia, prerábka, zveľaďovanie. Každý z nás po čase príde na to, že chce niečo v tom svojom "hniezdočku" zmeniť, vylepšiť, prerobiť, skrášliť. Zmena totiž nikdy nezaškodí a hlavne človeku dáva pocit, že nežije v každodennom stereotype. Čo ale robiť v prípade, že aj by ste si to svoje kráľovstvo zariadiť podľa seba chceli, ale niekto vám do toho hovorí? 

V relácii Nové bývanie Dizajn stál architekt Michal Skrak pred neľahkou výzvou. Mal totiž zariadiť dom, ktorý si mladý muž kúpil ako chalupu, ale dodnes sa mu ju nepodarilo zariadiť, pretože vkus jeho mamy je odlišný a spoločnú reč nájsť nevedia. Mama by si predstavovala zariadenie v provensálskom štýle, no synovi to "veľmi nevoní".

​Architekt Michal Skrak priznal, že zariadiť chalupu bude ťažký oriešok. "Jednak som chalupu ešte nenavrhoval a jednak trafiť sa do štýlu mladého chalana kontra mamina, ktorá má úplne iné predstavy, to bude zábava," povedal na adresu tohtotýždňovej výzvy. Aby to mal ale ľahšie, dostal tri indície, ktorými sa má riadiť. Prvou bola fľaša vína. Má symbolizovať pohodu. Druhou bola sekera, pretože slúži na rúbanie dreva, ktoré sa používa napríklad do piecky či krbu. A treťou indíciou bola zástera, ktorá má vyjadrovať symbol rodiny.

Ako sa s neľahkou úlohou popasoval náš odborník? Pozrite si reláciu Nové bývanie Dizajn v našom bezplatnom archíve.