Traja architekti, veľká výzva: Kto navrhne lepší dom? Vyhrá tehlový, pasívny alebo dom z keramobetónu?

Bali, ako to vidíš?

Ktorí z architektov navrhne lepší dom? V Novom bývaní sa exkluzívne traja výborní architekti pokúsia navrhnúť manželom dom na mieru. Manželský pár ma vlastný pozemok, ale aká je ich samotná predstava domu snov? Snom Tibora a Mariky je domček so záhradkou, kde si budú užívať pohodu a pokoj. Dom musí byť štvorizbový: Dve samostatné izby pre ich dospelé deti, veľká spálňa a priestranná obývačka spojená s kuchyňou. Dom chcú priestranný, presvetlený a čo sa týka materiálu, nechajú si poradiť. Orientačná cena? 70 000 eur. Bali, ako to vidíš?
Architekt Balász Füzék navrhuje tehlový dom. Jeho predstava je racionálna. Ako vzor pre manželov predvádza ukážku domu svojho najlepšieho kamaráta, ktorý Bali sám navrhol. Páčia sa mu detaily ako rohové veľké okno či skryté žľaby zvonku. Výhody tehlovej stavby vidí v elementárnom stavebnom prvku a v tom, že pri tehlových domoch nie sú potrebné špeciálne technológie, čo vníma ako veľké pozitívum. Okrem iného, stavba tohto druhu potrvá približne od jari do jesene. Samozrejme, všetko závisí od organizácie a peňazí.
A ako zaujal návrh architekta manželov? Manželov zaujala obývačka spojená s kuchyňou. Páči sa im, že priestory sú presvetlené a z obývačky prechádzate pohodlne na terasu. Nepáčia sa im však malé izby a garáž vo vnútri domu. Bali je ale profesionál a tento nedostatok by nemal byť pre neho až taký problém. Ako dopadne konečný návrh? Rozhodnú sa manželia pre tehlový dom od architekta Baliho?

Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nové bývanie a sledujte súboj troch šikovných architektov! Pre ktorého z nich sa manželia rozhodnú?