V Novom bývaní konečne pekné domy za rozumnú cenu a žiadne luxusné “fóriky“!

Čo sa chystá?

V druhej epizóde relácie o realitách sa Vlado Voštinár rozhodol vyberať bývanie bez akýchkoľvek luxusných “fórikov“ a nájsť normálne byty pre normálnu rodinku. Kde sme hľadali nové bývanie?
Mladá rodina s jedným dieťaťom hľadá nový domov: potrebujú niečo väčšie a vlastné. Karol a Viktória s malým synčekom túžia po domove v Bratislave alebo okolí. Dom musí mať obrovskú kuchyňu, kde sa zmestí veľký okrúhli stôl. Orientačná cena: maximálne 120-tisíc eur. Karol je profesionálny kuchár a nakoľko varenie miluje, v kuchyni trávi väčšinu času. Ale Karol nezabudol podotknúť, že viac ako kuchyňu potrebuje svoju rodinu, ktorá je pre neho základ. A preto samozrejme, aj ten stôl.

Čo si realitný maklér Daniel pre mladú rodinu prichystal?
Prvá zastávka je vo Svätom Jure na Šúrskej ulici. Realitný maklér ma pre rodinu byt, ktorý je kompletne zrekonštruovaný, nezariadený, priestranný a čo je veľké plus, je štvorizbový. Rozloha bytu 76 metrov štvorcových. Cena bytu je 103-tisíc eur.

Kam pôjdeme s realitným maklérom Rolandom?
Ide sa do Pezinka, konkrétne do novostavby, ktorá má 102 metrov štvorcových.  Byt je trojizbový a aj keď je “holobyt“, reklamný maklér má so sebou plány návrhov, ako by mohol vo finálnej verzii byt vyzerať. Cena bytu: 118 900 eur plus 5000 eur parkovacie miesto.
Architektka Lucia Ortutová nevidí zníženie ceny bytu ružovo. Ale predsa by spravila pár zmien: „Možno malou drobnou zmenou sa dá urobiť niečo, čo nejako posunie dispozične priestor do popredia, nezávisle od toho, aké tie materiály budú alebo nebudú. Ja by som hneď na začiatku pridala malý vstup do kuchyne. Super komfort toho, že keď príde človek domov s nákupom, tak sa dokáže komfortne dostať z chodby do kuchyne."

A kam nás zavedie tretí realitný maklér? Pozrite si teraz zadarmo v archíve druhý diel relácie Nové bývanie a sledujte aj tretí byt/dom a zároveň sa nechajte inšpirovať rôznymi návrhmi vizualizácie architektov!