Nestarnúca klasika Pretty Woman: Ako sa zmenili hviezdy filmu po viac ako tridsiatich rokoch?

Kultová klasika Pretty Woman má 34 rokov a je až neuveriteľné, akú popularitu má aj v súčasnosti. Pre mnohých to nie je len film, ale sú to hlášky, kostýmy, či herecké postavy, ktoré tak všetci milujú. Ako sa herci v hlavných úlohách zmenili po rokoch?

Možno neexistuje žiaden iný film, ktorý by tak bezchybne zlúčil romantiku s glamourom ako film Pretty Woman. Od chvíle, keď tento kultový hit uzrel svetlo sveta v roku 1990, stal sa neoddeliteľnou súčasťou popkultúry a naďalej si získava publikum po celom svete. Jeho príbeh lásky medzi bohatým obchodníkom a mladou prostitútkou je nielen romantickým dobrodružstvom, ale aj pohľadom na odlišné svety, ktoré sa stretávajú a prelínajú jedinečným spôsobom.

Hlavnou postavou je Vivian Ward, ktorú nezabudnuteľne stvárnila herecká ikona Julia Roberts. Jej výkony, spolu s charizmou, ktorú priniesla do postavy, sú bezpochyby jedným z pilierov, ktoré robia tento film taký obľúbený. Vivian je žena, ktorá sa ocitla v ťažkých životných okolnostiach, no napriek tomu si zachováva svoju dôstojnosť a silu charakteru.

Zdroj: harpersbazaar.com

Nezabudnuteľný je rozhodne aj Richard Gere vo svojej úlohe Edwarda Lewisa, bohatého obchodníka, ktorý sa nachádza v kríze identity a hľadá niečo, čo by jeho život naplnilo. Ich chémia na plátne je nezabudnuteľná a ich spoločné scény sú plné napätia, humoru a citu.

Okrem úchvatných výkonov hlavných hviezd si diváci zamilovali aj pôsobivú hudbu a luxusné oblečenie, ktoré prispieva k dotvoreniu atmosféry snového sveta Beverly Hills. Každá scéna je prepracovaná do najmenších detailov, čo len podčiarkuje majstrovstvo režiséra Garryho Marshalla. Pretty Woman nie je len romantickým príbehom, ale aj pohľadom na spoločenské témy, ako sú triedne rozdiely, predsudky a hľadanie vlastnej identity. Napriek tomu, že film vyšiel už pred viac ako tridsiatimi rokmi, jeho odkaz a príťažlivosť pretrvávajú dodnes.

Aj keď sa svet od roku 1990 zmenil, Pretty Woman zostáva čarovným klenotom, ktorý oslovuje srdcia divákov všetkých vekových kategórií. Je to film, ktorý nikdy nezostarne a ktorý bude žiť ďalej ako jedna z najkrajších a najzaujímavejších romantických komédií v histórii kinematografie. Ako sa však podpísal čas na hlavných postavách filmu? 

Sledujte film Pretty Woman už dnes o 20:40 na JOJke!