Aj keď mala Viktória výhrady k dispozícii bytu, architektka Lucia ich okamžite vyriešila

Bude nehnuteľnosť horúcim kandidátom?

V Novom bývaní hľadáme bývanie pre mladú trojčlennú rodinu. Podmienky: Bratislava a okolie, cena do 120 000. Cestujeme do Slovenského Grobu. Pozrieme sa na novostavbu, konkrétne byt so záhradkou. Byt je tehlový, rozloha bytu je 81 metrov štvorcových a predzáhradka má 148 metrov štvorcových. Mesačné náklady sa pohybujú okolo 100 eur pre dve osoby.
„Chýba mi tu predsieň, všetko je tu otvorené,“ delí sa o svoj prvý dojem Viktória. Byt je však zámerne otvorený, aby sa s ním dalo pracovať. Teraz je na čase, aby nastúpila architektka Lucia Ortutová a z holostavby spravila dom snov. Čo navrhuješ, Lucia?

„Začnem vstupom: Je to celkom pekné otvorené, ale niekedy by človek preferoval, kebyže máme istý priestor, ktorý nás rovno do toho ďalšieho priestoru nepustí. V tomto prípade by som zvolila trochu nosnejší prvok, ktorý bude úložný, pekný, funkčný a zároveň nám bude slúžiť ako predelovací prvok. Dvere by som posunula do stredu dispozícii, aby nám vytvoril o mnoho viac miesta na úložné zariadenie a aby kúpeľňa bola plnohodnotne využiteľná. A keď sa teraz dokážeme vrátiť do priestoru vstupného a kuchynského, takto by vyzeral pohľad od tej momentálne našej vstupnej časti za nami. Máme tu prvok, ktorý bude úložný, krásny a funkčný. Z druhej strany sú spomínané vysoké skrine. Hĺbka je taká, aby dokázala schovať zariadenie pre televízor aj úložný priestor na chodbe. Kuchyňa pekná biela osvetlená a sem si viem predstaviť pekný veľký okrúhli stôl a fungovanie s rodinou. Ja už to trošku aj vidím,“ vysvetľuje a usmieva sa Lucia.

Cena bytu je 109 500 eur a cena dokončenia podľa Lucii by bola okolo 11 000 eur. Bude nehnuteľnosť horúcim kandidátom pre mladú rodinku?
Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nové bývanie a sledujte, ako si architektka Lucia poradí s prázdnym otvoreným bytom a akú vizualizáciu rodine navrhne!