Veľa izieb nie je vždy výhodné: Architektka Lucia nám ponúkla oveľa lepšie riešenie

Opäť sa pohrala s dispozíciou domu.

Vlado Voštinár tento týždeň pocestoval aj s tímom relácie Nové bývanie do Skalice, kde sa stretol s mladou a sympatickou Aďkou, ktorá hľadala dom pre svojich rodičov. Na stretnutie tak trochu meškal, bol by predsa hriech, keby sa nezastavil po tradičný skalický trdelník, no Aďka mu to odpustila, veď mal pre ňu pripravené tri zaujímavé a jednu bonusovú ponuku. Najviac ju zaujala ponuka na kraji mesta, kde sa práve realizuje výstavba nových domov. „Lokalita je úplne super, je to okraj Skalice, som veľmi spokojná,“ skonštatovala, než uvidela samotný dom.

Keď však Aďka vkročila do domu, pocítila, že hlavne dispozícia novostavby môže mať pre jej rodičov viacero nevýhod. Nato sme ale do Skalice vzali aj našu architektku Luciu Ortutovú, ktorá mala prichystané pohotové riešenie: „Čo sa týka dispozície, je tento dom celkom v poriadku, ale má akurát menšie izby, takže som si dovolila namiesto zo štvorizbovej dispozície dovolila pripraviť trojizbovú, aby bol ten priestor komfortnejší. Keďže sa jedná o tvojich rodičov, asi budú potrebovať hosťovský priestor veľkorysejší.“

Ako bude vyzerať nová dispozícia domu? „V prvom rade som spojila izbu s kuchyňou, aby vznikla veľká spoločná miestnosť a pri tej akcii som zväčšila zádverie. Chýbal mi tam šatník. Kuchyňa sa premiestnila na druhú stranu do maličkej izby, ktorá zanikla,“ prezrádza Lucia. Tá sa pohrala aj so zariadením budúceho priestoru – základom sú zemité farby, ktoré len v doplnkoch ozvláštňuje lososová ružová a tyrkysová. Celú vizualizáciu nájdete vo videu.

Nezabudnite, že reláciu Nové bývanie môžete sledovať opäť v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora