Ako vybrať bezpečnostné dvere? Nechajte si poradiť od expertov na bezpečnosť!

V novostavbách sú dnes certifikované bezpečnostné dvere samozrejmosťou, pri starších stavbách však často chýbajú. Ak plánujete rekonštrukciu domu či bytu, je dobré myslieť aj na zabezpečenie domácnosti.

Bezpečnostné dvere musia byť kvalitné a odolné, esteticky vhodné do vašej domácnosti, musia mať dlhú životnosť a je dobré, ak ich možno doplniť o SMART bezpečnostné prvky. Patríte medzi tých, ktorí kúpu bezpečnostných dverí zvažujú? Poradíme vám, ako si vybrať.

Dvere, ktoré odolajú vlamačom aj požiaru

Kvalitné bezpečnostné dvere odolajú okrem páchateľov aj požiaru. Podľa protipožiarnej úrovne odolajú dobré bezpečnostné dvere požiaru od 30 až do 60 minút. To je dostatočný čas na príchod hasičov. Pri výbere dverí vám odporúčame zaujímať sa o to, či sú vybavené protipožiarnou výplňou a špeciálnou páskou, ktoré zabraňujú prehoreniu dverí a preniknutiu ohňa i dymu dovnútra nehnuteľnosti. Kvalitné bezpečnostné protipožiarne dvere zvyšujú majiteľovi bezpečnosť, užívateľský komfort aj cenu nehnuteľnosti.

Nové bývanie-bezpečnostné dvere Zdroj: Sherlock

Mali by byť podľa vášho vkusu

Dôležitým kritériom pri výbere bezpečnostných dverí je popri ich funkčnosti aj vzhľad. Laminátové i dyhované povrchové úpravy sú bežné, ale výrobcovia dnes už ponúkajú aj bezpečnostné dvere v širokej palete farieb. Vedeli ste, že bezpečnostné dvere môžu byť aj z každej strany iné? Z obytnej časti si ich vďaka tomu môžete zladiť s interiérom, z vonkajšej strany zase zjednotiť s dverami susedov alebo farbami omietky domu. Napríklad u slovenského výrobcu SHERLOCK© si dizajn a povrchovú úpravu vašich nových bezpečnostných dverí môžete navrhnúť vy alebo váš bytový architekt a to tak, aby naozaj vyhovovali vášmu vkusu. Od minulého roka ponúka SHERLOCK© bezpečnostné dvere s extrémne odolným povrchom Fundermax. Ten vám umožní povrchovú úpravu naozaj originálnu – vy rozhodnete, ako budú vaše dvere vyzerať. Stačí, ak dodáte fotografiu alebo grafický návrh a  podľa nich vám vyrobia dvere.

Pri bezpečnostných dverách pre rodinné domy, resp. vchodových dverách do bytových domov – teda pri tzv. exteriérových bezpečnostných dverách – sa môžete rozhodnúť pre jedno alebo dvojkrídlový model. A aby ste do chodby dostali viac denného svetla, môžete dvere doplniť o postranné alebo horné svetlíky. Pri tomto type dverí výrobca počíta s tým, že budú vystavené extrémom počasia, takže ich povrchová úprava je vodoodolná.

Dvere od SHERLOCK© sú navrhnuté tak, aby si poradili aj s nerovnosťami stien či s atypickými rozmermi. Každý kus je vyrobený presne na mieru. Štandardom je aj možnosť zvýšenia úrovne zabezpečenia bez potreby výmeny bezpečnostnej zárubne. Dvere sa dajú počas svojej životnosti – teda počas celej generácie – upravovať a meniť podľa požiadaviek zákazníka.

Nové bývanie-bezpečnostné dvere Zdroj: Sherlock

Experti vám navrhnú komplexné zabezpečenie domácnosti

Bezpečnostné dvere sú základ. Zo SHERLOCKu© vám ich dodajú a nainštalujú v sete spolu s bezpečnostnou zárubňou. Nezabudnime tiež na prah, ktorý by mal ladiť s povrchovou úpravou dverí. Môže byť drevený alebo nerezový, no zvoliť si môžete aj bezbariérové riešenie. Celkový dojem z dverí dotvoria bezpečnostné kovanie, vložka a priezorník – tzv. kukátko. Bezpečnostné a elegantné kovania a vložky majú v SHERLOCK©u z prvotriednych odolných materiálov v troch prevedeniach: chróm, nerez alebo titan – nerez.

Ak chcete mať istotu, že ste vy, vaši blízki i váš majetok chránený v maximálnej miere, obráťte sa na expertov na bezpečnosť. Odporučia vám najvhodnejšie riešenie zabezpečenia vašej domácnosti, zamerajú dverný otvor, poradia pri výbere vhodného typu dverí, prípadne bezpečnostného sejfu, pripravia cenovú ponuku, a to všetko zadarmo. Klientom sa prispôsobia aj pokiaľ ide o miesto a čas konzultácie. Stretnú sa s vami aj vo večerných hodinách a na mieste, ktoré vyhovuje vám.

Už sme spomenuli, že experti na bezpečnosť vám vedia odporučiť komplexné bezpečnostné riešenie od dverí, cez bezpečnostné sejfy až po high-tech doplnky, ktoré vás na prípadné nebezpečenstvo upozornia aj vtedy, keď nie ste doma. Populárne sú napríklad motorické zámky, ktoré umožňujú otváranie dverí PIN kódom alebo odtlačkom prsta. Návšteve či kuriérovi tak dokážete sprístupniť domácnosť aj na diaľku, a to pomocou aplikácie v smartfóne. Dokonalý prehľad o tom, čo sa deje pred vašimi dverami aj počas vašej neprítomnosti, máte vďaka online digitálnemu „kukátku“ Mul-T-Lock s vonkajšou kamerou, mikrofónom, reproduktorom, zabudovaným zvončekom a infračerveným detektorom pohybu s dosahom tri metre.

Nové bývanie-bezpečnostné dvere Zdroj: Sherlock

A niečo navyše – NONSTOP pomoc v núdzi

Keď si vyberáte bezpečnostné dvere, myslite aj na zadné vrátka. Kto vám pomôže, ak sa napríklad vymknete alebo si zabuchnete kľúče? Experti na bezpečnosti zo spoločnosti SHERLOCK® sú pripravení vám pomôcť aj v takýchto situáciách. Stačí, ak sa obrátite na nonstop službu, ktorá je v mnohých regiónoch Slovenska k dispozícii 7 dní v týždni a celých 24 hodín.

Zaujali sme vás? Ak máte akékoľvek doplňujúce otázky alebo si chcete rovno dohodnúť návštevu experta na bezpečnosť, zavolajte na zákaznícku linku 0907 788 790 alebo napíšte priamo sem.

Ďalšie informácie nájdete aj na www.sherlock.eu.