Nový slovenský film Krok do tmy dnes zažiari na plátnach v Los Angeles!

Snímka sa uchádza o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

Všetci nadšenci slovenského filmu dnes zvierajú palce v dlaniach, ako im to len sily dovoľujú! Nový slovenský film Krok do tmy (2014) režiséra Miloslava Luthera totiž práve dnes naši tvorcovia predstavia americkému mienkotvornému publiku. Snímka, v ktorej v hlavných úlohách uvidíme hercov Marka Igondu či Moniku Haasovú, sa totiž aktuálne uchádza o nomináciu na prestížne ocenenie Oscar v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Pripomeňme si, že práve v tejto kategórii boli v minulosti ocenené filmové skvosty ako Odlúčenie Nadera a Simi irásnkeho pôvodu, dánsky film Lepší svet, či fenomenálna snímka Veľká nádhera, talianskeho režiséra Paola Sorrentina. Snímku Krok do tmy premietnu dnes mienkotvorným filmovým publicistom a dôležitej filmárskej spoločnosti, ktorá možno do istej miery rozhodne o jej ďalšom osude, alebo ho minimálne ovplyvní. Na samotnej projekcii sa zúčastní aj predstaviteľ hlavnej mužskej postavy, Marko Igonda a kameraman Igor Luther.

Finálne nominácie v aktuálnom ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied zverejnia 15. januára. Galavečer prebehne 22. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Moderovať ho má hviezda broadwayských muzikálov, herec, režisér, producent, Neil Patrick Harris, známy tiež z mega úspešného seriálu Ako som spoznal vašu matku.

Niečo o filme:

Snímka Krok do tmy je ľúbostnou drámou z 50.rokov. Nakrútená bola na motívy novely Alfonza Bednára Rozostavaný dom z roku 1956. Lekár a bývalý partizánsky veliteľ Martin Dubovský (Marko Igonda), sa nevie vyrovnať so svojou krvavou minulosťou. Počas vojny musel vyniesť krutý rozsudok a výčitky svedomia mu bránia prijať ponúkanú prácu. Zároveň prepadá vášni v mimomanželskom vzťahu s politickou agitátorkou Soňou (Kristýna Boková). Martinovu manželku Evu stvárňuje herečka Monika Haasová. Ďalej hrajú: Miroslav Donutil, Peter Nádasdi, Attila Mokoš, Ady Hajdu, Boris Farkaš, Ján Greššo a MariánGaišberg.

Zdroj: SITA