Nový hit z Pravej tváre sa vám dostane do uší: Pozrite si čerstvý nadupaný klip!

Ako sa vám páči?

Stredy večer patria na JOJke seriálu Pravú tvár. Ten odštartovala aj nová úvodná zvučka, ktorej hlavnou súčasťou je pieseň Strih od známej prešovskej kapely Komajota. Ich hity ako Ráno v novinách či Mesto v nás pozná azda každý. Chytľavá skladba Strih sa vám postupne rozhodne dostane do uší a veríme, že si ju raz-dva obľúbite a možno si ju dokonca začnete spievať. Pesnička je súčasťou piateho štúdiového albumu Komajoty s názvom Priame prenosy. Ako už hovorí samotný názov, album vznikol doslova v priamom prenose, a to v priebehu rekordných štyroch dní bez predošlej prípravy v skúšobni. Celý proces jeho výroby pritom mohli fanúšikovia sledovať od začiatku až do konca prostredníctvom live streamu. Všetky videá z nahrávania sú dnes zároveň dostupné aj na stránke Komajoty. "Priame prenosy kapely Komajota bol taký pokus, vymysleli a natočili sme album v priamom prenose na YouTube. Pieseň Strih, tak ako aj Druhé slnko však už boli natočené predtým. Vzhľadom k tomu, že už boli hotové, prihodili sme ich ku skladbám, čo vznikali online," prezrádza Martin Husovský z Komajoty.

Pravá tvar - Komajota Strih titulna skladba Pravá tvar - Komajota Strih titulna skladba Zdroj: Foto - Jano Štovka

​A prečo sa pieseň nevolá Pravá tvár, ale Strih? Ide totiž o pôvodný pracovný názov seriálu. Pieseň je neodmysliteľnou súčasťou seriálu práve preto, že bola skomponovaná špeciálne preň. "Stihli sme ju vydať na CD Komajota Priame Prenosy. Text napísal Michal Baláž, s ktorým som v tom období intenzívne pracoval na projekte The Ružbachs, čo sú vlastne jeho zhudobnené básne. Rád píšem hudbu na text, aj v tomto prípade to takto bolo. Skladbu som nahodil doma, sfúkol som prach z gitary, neskôr sme ju natočili s kapelou a pridali ženský hlas," vysvetľuje Martin. Krásny ženský hlas, ktorý Martinovi sekunduje, patrí jeho manželke Veronike Husovskej. Ďalším skvelým hosťom bol Ľuboslav Petruška, ktorý nahral gitarové party i Martinovo obľúbené sólo na dobro. 

Pravá tvár - klip Komajota Pravá tvár - klip Komajota Zdroj: joj.sk

​Martin Husovský má okrem titulnej skladby zároveň na svedomí aj písanie a nahrávanie scéniky do seriálu. Budúcnosť tejto chytľavej skladby vidí už teraz jasne. "Netuším, čo sa so skladbou Strih stane, ja by som ju pokojne v časovej kapsli poslal do vesmíru, ako odkaz marťanom, keď náhodou pôjdu okolo," smeje sa spevák. K tejto zaujímavej skladbe zároveň kapela urobila aj nový videoklip, ktorý ne popretkávaný atraktívnymi zábermi zo seriálu. Veríme, že sa vám titulná skladba k novému seriálu Pravá tvár a videoklip páčia. Príjemné počúvanie.

Seriál Pravá tvár pokračuje opäť v stredu o 20:35 na JOJke!