Zdenovi a Klaudii pribudne nový člen rodiny: Pozrite sa na toho rozkošníka!

Ako sa im spolu hralo?

Druhá séria Prázdnin sa nezadržateľne blíži a my vám postupne predstavujeme kopec noviniek, ktoré tento rok zásadne ovplyvnia životy obľúbených hrdinov. Azda najväčšou z nich bude hneď v úvode nový prírastok do rodiny Marcínekovcov v podobe synčeka Oskarka. Zdeno sa totiž stane hrdým otcom dvoch detí - Lily, ktorej sa snaží dať najavo, že si už od nej nenechá skákať po hlave, a malého Oskarka, ktorý zas nedá celej rodine spať. Rozrastení Marcínekovci však budú musieť v tejto situácii riešiť aj bytovú otázku. Zdenova nehnuteľnosť je totiž pre štvorčlennú rodinu primalá. Zatiaľ čo stavajú vlastný dom pre štyroch, museli sa dočasne presťahovať ku Klaudiiným rodičom – Vlaste a Milanovi. To však ešte viac naruší fungovanie a výchovu ich detí. Prichádza teda najvyšší čas odísť na chalupu.

​Najnovší prírastok a najmladšieho člena prázdninovskej rodiny Oskarka si zahral Jakubko Križánek. Keďže nakrúcanie s malými deťmi je skutočne mimoriadne náročné, herci sa spočiatku báli, ako to zvládnu. Netrvalo dlho a všetci si na malého Jakubka alias Oskarka zvykli a napokon im bolo ešte veselšie, než keby boli bez neho. „Nakrúcanie bolo skutočne náročné. Dieťa si ešte nedá povedať, lebo nerozumie. Nevie povedať, že má problém a automaticky príde plač, a to niekedy aj počas ostrej. Niekedy jednoducho plače vtedy, kedy nemá a naopak. Je to veľmi komplikované,“ myslí si predstaviteľka Klaudie herečka Kristína Greppelová.

Prázdniny - Nový prírastok - malý Oskar so skutočným a seriálovým otcom Prázdniny - Nový prírastok - malý Oskar so skutočným a seriálovým otcom Zdroj: joj.sk

​​Náročnosť takéhoto nakrúcania si uvedomuje aj jej herecký partner a predstaviteľ Zdena – herec Marko Igonda. „Dosť ma to obmedzilo, zo začiatku som sa vyľakal, pretože predsa len, keď držíte malé dieťa, okliešti vás to a vyžaduje si to veľa pozornosti. Nevedel som, aké prostriedky využijem, keď som takto zabetónovaný. Napokon sa to krásne podarilo. Keď je prekážka, treba ju jednoducho prekonať a nájsť iné riešenie. Ja som si to užíval,“ hovorí Marko. A hoci sa už stalo, že museli herci jeden záber nakrúcať aj na 15-krát, nikto si z toho ťažkú hlavu nerobil a všetci jednoducho svorne počkali na ten správny okamih. Nakrúcanie s deťmi síce nie je vôbec jednoduché, zato prináša ovocie v podobe úprimnej radosti, ktorú mali naši herci na pľaci vďaka Oskarkovi na rozdávanie. 

​Druhú sériu Prázdnin štartujeme v stredu 21. februára o 20:35 na JOJke!