Novorodenec bojuje o život kvôli nedbanlivosti: TENTO prípad chytí za srdce nielen rodičov!

Seriál Prokurátorka prináša na televízne obrazovky prípady z reálnej praxe slovenskej prokuratúry. Ten v dnešnej epizóde bude obzvlášť citlivý!

K riešeniu prípadu je tentokrát prizvaná zdravotná sestra z pôrodnice, ktorá si sadne do vyšetrovacej miestnosti ako svedok mimoriadne závažnej nehody. Kvôli nedbanlivosti zdravotného personálu počas jej služby takmer príde o život novorodenec. Niekto z personálu mu meral teplotu ortuťovým teplomerom, ten však zabudol z konečníka vybrať a pri balení do plienky sa zlomil. Novorodenec bojuje o život!

​Vyzerá to, že to nie je jediný prípad pôrodníckeho oddelenia, nad ktorým sa treba pozastaviť. Vyšetrovací tím zhromaždí množstvo dôkazov, ktoré svedčia proti kompetencii oddelenia. Do vyšetrovacej miestnosti si sadne Viktor a Samo. "Prosím vás môžete si zobrať týchto dvoch trápnych hrdinov a poslať mi sem niekoho, kto vie, čo to znamená starať sa o deti?" Rozčúli sa svedkyňa. Ani Viktorovi sa nepodarí zlomiť ju, napokon sa vystrieda s Idou. Recenzie zdravotnej sestry hovoria jasne proti slovám svedkyne. Tá si však stojí za tým, že nikto z jej oddelenia nespravil chybu! 

Zdroj: TV JOJ

Kto bude za nehodu pykať? Sledujte Prokurátorku dnes o 20:40 na JOJke!