Variť pre potešenie sa dá aj po rokoch

Šéfkuchára z poroty šou Recept na bohatstvo, Michala Rabinu, neprestáva varenie baviť ani po 15 rokoch.

Michal Rabina sa v kuchyni pohybuje už 15 rokov a stále nestratil chuť do varenia. Ak by sa tak totiž stalo, asi by len veľmi ťažko navaril niečo dobré. „Určite stále varím pre potešenie. Smutné je ale to, že akákoľvek kreativita je eliminovaná predajom. Raz keď to neviem predať, tak stále musím vyprážať tie šnicle,“ hovorí s úsmevom. Motiváciou mu však neraz je príprava jedla pre významnú osobnosť, no neraz ani sám netuší, pre koho varí: „Keď som bol niekde vyložene zavolaný, tak viem pre koho varím. Mnohokrát ale varíme pre protokol a tam neviete, kto je.“

Za štyri kastingové dni Receptu na bohatstvo aj on stihol objaviť skvelé recepty, no zároveň sa vyhnúť nedokázal tým, ktoré mu pokazili chuť: „Bolo mnoho zlých vecí, tie ale človek vymaže rýchlo z hlavy. No také mäso na zázvore bolo ale veľmi zlé. Často však nosia veci, ktoré by aj boli fajn, ale interpretácia je nanič.“ A ako navarili Slováci v Bratislave? „Zo Slovenska som veľmi milo prekvapený, úroveň je tu vynikajúca,“ dodáva.