Ja a najprísnejšia? Vôbec nie

Jediná žena v porote Receptu na bohatstvo nemá pocit, že by bola na súťažiacich prísna.

"Nemám ten pocit, vôbec. Za to nemôžem, to samo," reaguje uznávaná manažérka a porotkyňa v Recepte na bohatstvo Libuše Šmuclerová na zistenie, že ju súťažiaci označujú za najprísnejšiu členku poroty. V súkromí prísna nie je no súťažiaci z nej môžu mať tento pocit preto, že má presnú víziu v tom, čo hľadá: "Očakávam, že každá lokalita prinesie svoje typické recepty. Boli však iba ojedinelé."

Riaditeľka českej pobočky vydavateľstva Ringier priznala, že sedieť v porote tejto šou nie je vôbec jednoduché. Po prvom dni kastingu jej po ochutnaní vyše 60 jedál prišlo nevoľno a dokopy sa musela dávať cez prebdenú noc. Dôvodom nevoľnosti nie sú len nekvalitné jedlá, ale aj mix receptúr, na ktorý žalúdok nie je zvyknutý: "Nie je produkčne možné, aby jedlá šli za sebou tak, ako je to pre organizmus znesiteľné. Máte sedem dezertov, polievku, opäť dezert, predkrm, atď."

A čo vôbec najhoršie na kastingu ochutnala? "Bola to zabíjačková pálenka. Vyzeralo to nevinne, bola to číra tekutina, ale páchla ako desať čertov, všetkým čo si predstavíte pod pojmom zabíjačka - cesnak, jaternice, všetko možné. Ani som to nepolkla, hneď som to vypľula, ale bolo mi potom naozaj zle," spomína.