Michal Rabina

Dostal sa tam, kam smú len vyvolení

Porotca Receptu na bohatstvo, Michal Rabina, sa dostal do hermeticky uzavretej spoločnosti, kam si za vstup zaplatíte aj státisíce dolárov!

Michal Rabina je jedným z najuznávanejších šéfkuchárov, čo sa odzrkadľuje aj v jeho kontaktoch a zážitkoch. Svojou šikovnosťou a pozíciou medzi expertmi v gastronómii sa dokonca mohol pozrieť aj do hermeticky uzavretej hotelovej siete v Japonsku, kam môžu vstúpiť len jej členovia, ktorí si za to platia doslova neskutočné peniaze. Výška členského sa pri vstupe môže vyšplhať až na 150 000 dolárov a to sa ešte nebavíme o ročných poplatkoch! Do siete tejto spoločnosti nevpustia ani najrešpektovanejších hotelových a reštauračných testerov, čím sa sama dobrovoľne pripravuje aj o známe michelinovské hviezdičky.

A čím je tento komplex tak výnimočný? "Cieľom projektu je pre mňa trochu dekadentným spôsobom odlíšiť sa od štandardných päťhviezdičkových zariadení a dávať svojim klientom maximálnu kvalitu. Sieť je momentálne vo veľmi dobrej kondícii, ročne sa v Japonsku otvoria až 3 takéto hoteli, pričom prevádzkujú aj súkromné zdravotnícke zariadenia s plastickou chirurgiou," hovorí Rabina. 

Porotca Receptu na bohatstvo si po návrate z tejto najvyššej spoločnosti len ťažko zvykal na bežnú kvalitu potravín. "Najkvalitnejšie potraviny na svete sú v tejto sieti. Po návrate do Rakúska ani nemám chuť variť z potravín, ktoré tu štandardne nakupujeme," priznáva sa. No žiť takýmto štýlom by predsa len nechcel. "Je to milá skúsenosť hlavne z pohľadu mojej profesie, ale žiť v takejto dekadencii a vo svete, kde hodinky tikajú úplne inak, nie je celkom pre mňa," uzatvára Rabina.