Milan Kňažko zvíťazil nad COVID-19, no vyhraté nemá! Zápal pľúc zostal a hlas sa mu nevrátil!

Keď ho pred mesiacom pustili z nemocnice, kde bol hospitalizovaný s nákazou nebezpečného koronavírusu, vyzeralo to, že je z najhoršieho vonku. Ale nie je to tak. Herec a obľúbený glosátor relácie Sedem Milan Kňažko má stále zdravotné problémy, ktoré zrejme nikdy nezmiznú.

​Aj keď sa snaží vrátiť do bežného života a dokonca sa zapojil do osláv 17. novembra, kedy spolu s kolegami prednášal básne a diskutovali na tému slobody, tak stále nie je zdravý.

Milan Kňažko pre aktuality.sk spomenul, že stále nie je úplne fit a zápal pľúc sa ho drží ako kliešť. Ale podľa lekárov má dostatok protilátok na to, aby sa s tým telo popasovalo. "Začal som mať vysoké teploty okolo 38 až 39. Až do nedele som mal stále teploty a v pondelok ma už manželka vyhodila do nemocnice, pretože som vraj bol sivý. V nemocnici som bol jedenásť dní. Teploty pominuli, vyvinul sa zápal pľúc. Trikrát mi robili rozbor krvi. Zápal pľúc sa najskôr vyvíjal veľmi ťažko, potom sa zmiernil, a keď som už bol bez teplôt, pustili ma domov. Zápal pľúc zostal, hlas sa ešte nevrátil a ani sila sa ešte veľmi nevrátila," priznal herec, na ktorého vzhľade sa choroba viditeľne podpísala. Keď opustil nemocnicu, bol v tvári výrazne pochudnutý, strhaný a pôsobil unavene.

"S veľkou vďakou a hlbokou úctou sa skláňam pred sestričkami a všetkými zdravotníkmi, ktorí v týchto ťažkých časoch a mimoriadne náročných podmienkach riskujú svoje zdravie, aby chránili to naše, vrátane záchrany toho najcennejšieho, našich životov. Verím, že zodpovední vládni činitelia to v rámci nastávajúcej reformy zhodnotia nielen slovami. Ešte raz vám ďakujem za starostlivosť, ľudkosť, trpezlivosť a odbornosť," poďakoval sa na sociálnej sieti.

https://www.facebook.com/KnazkoM/photos/a.162494940626122/1514490258759910/

Milan Kňažka môžete vidieť v relácii Sedem, ktorú vysielame o 22:30 hod. na JOJke!