Milan Kňažko, Oľga Feldeková, Marián Leško a Elena Vacvalová: TAKTO spomínajú na Milana Lasicu jeho najbližší priatelia

Odišiel velikán. Vo veku 81 rokov zomrel herec, humorista, dramatik, prozailasicak, textár, režisér, moderátor, glosátor a spevák Milan Lasica. S obrovským smútkom na nezabudnuteľného človeka a legendu slovenskej kultúry spomína aj okruh jeho najbližších priateľov.

​Herec a glosátor relácie Sedem Milan Lasica zomrel priamo na javisku. Vystupoval spolu s orchestrom na výročnom koncerte Štúdia L+S v Bratislave. Podľa denníka SME herec odpadol a oživiť sa ho už, žiaľ, nepodarilo.  

​Na legendu slovenskej kultúry si počas dnešného dňa spomínalo množstvo osobností ale aj ľudí, ktorí mali Milana Lasicu radi. Nechýbali ani jeho najbližší priatelia. „Je ťažké nájsť slová, s ktorými by som bola časom spokojná ja vo svojom vnútri, že dobre som to povedala. Ľudia hovoria, že každý človek je nahraditeľný, ale toto zase pravda nie je. Ja si myslím sama za seba, nech sa každý s tým zrovná, aj jeho diváci a ľudia, ktorí ho milovali ale pre mňa on nahraditeľný nie je,“ povedala o Milanovi Lasicovi Elena Vacvalová. 

Pozrite si, ako spomína na Milana Lasicu Elena Vacvalová 

„To bol jeden úžasný človek a ja som veľmi rád, že som ho mohol poznať nie len na javisku ale aj v súkromí. Ak o niekom sa dá povedať, že to bola osobnosť, niekto kto sa objaví raz za niekoľko generácií na Slovensku, tak to bol práve on,“ povedal Marián Leško. 

Viac o tom, ako si na Milana Lasicu spomína Marián Leško vo videu

Nechýbali ani slová dobrej priateľky a dlhoročnej kolegyne, Oľgy Feldekovej. „Po jeho odchode to najlepšie už máme za sebou. Žiaľbohu. Čokoľvek povedal, on nemusel dlho rozprávať. Stačila jedna veta, jedno slovo a už to bolo super,“ spomína. 

Pozrite si rozhovor, v ktorom Oľga Feldeková opisuje posledné stretnutie s Milanom Lasicom

„Keď Milan odišiel, ja som si uvedomil, že už nemám čo hrať na Slovensku, pretože som mal predstavenia iba s ním. Milan odchádzal stále. Povedal, že už ho to nebaví, ale roky,“ povedal kolega a blízky priateľ Milan Kňažko.

Toto o Milanovi Lasicovi povedal Milan Kňažko v rozhovore 

​Sledujte reláciu Inkognito, v špecialnej repríze s Milanom Lasicom, ako tajným hosťom, už dnes o 20:35 na JOJke. 

Tagy: Milan Lasica