Detskú radosť teraz vidia z opačnej strany: Vianoce herečiek zo Som mama kedysi a dnes!

Ako vyzerá čaro Vianoc dnes?

Na Vianoce sa každý rok tešia aj hlavné hviezdy zo seriálu Som mama, herečky Michaela Čobejová, Daniela Šencová, Kristína Tormová a Zuzana Kanócz. Prezradili nám, čo ich najviac teší na sviatkoch pokoja a radosti. Michaela Čobejová s úsmevom spomína na vianočné sviatky "za socíku". "Predvianočné obdobie bolo v znamení, že sme stáli vo všelijakých radoch, napríklad jeden bol na ovocie mandarínky a banány, ďalší na mäso. Nehovorím o rybe, na ktorú bol vtedy najväčší rad. Takže toto boli tie vzrušujúce prípravy. A potom celý Štedrý deň sme mali zakázaný vstup do obývačky, kde sa Ježiško chystal priniesť stromček. So sestrou sme sa teda pokúšali zaspať, aby nám rýchlejšie ubehol čas," spomína herečka, podľa ktorej mali vtedy Vianoce úplne iný význam ako dnes. "Celý rok sa žilo skromne, deti nedostávali tak veľa darov a nebolo ani čo poriadne kúpiť, takže sme boli veľmi vytešené z toho, čo dostaneme pod stromčekom. Ja som napríklad dostala veľa kníh a šijací stroj alebo detskú práčku, ktorá normálne aj prala."

Som mama - Vianoce - Michaela Čobejová a Daniela Šencová Som mama - Vianoce - Michaela Čobejová a Daniela Šencová Zdroj: TV JOJ

Aj pre Danielu Šencovú sú sviatky v réžii maminy príjemnou spomienkou na detstvo: "Mama vedela urobiť tie najkrajšie Vianoce. Vždy sme boli tá rodina, ktorá večerala asi najneskôr, väčšinou to ľudia stihli okolo piatej-šiestej, my sme večerali vždy neskôr, ale malo to svoje čaro." Aj dnes sa pre herečku Vianoce nesú v podobnom duchu ako kedysi. Hoci má už svoju rodinu spolu s nedávnym prírastkom, dcérkou Haničkou, s manželom sa snažia, aby boli na sviatky aj so svojimi rodičmi. "Pokiaľ to aj nie je na Štedrý deň, sú to ďalšie sviatočné dni. Vždy sa snažíme byť spolu. Myslím si, že je to aj najdôležitejšie poslanie Vianoc," prezradila Danka, pre ktorú je ten najkrajší a najväčší darček dcérka Hanka, ktorú priviedla na svet len pred pár týždňami. 

Som mama - Kristína Tormová a Vianoce Som mama - Kristína Tormová a Vianoce Zdroj: TV JOJ

Pre Kristínu Tormovú boli Vianoce v detstve v duchu príprav spolu so starými rodičmi a zvyčajne trvali tri dni. "Pamätám si, že na Vianoce bol doma vždy trocha stres, nikdy sa nestíhalo, ale ja som mala vždy nejakú vianočnú bublinu. Mojou povinnosťou bolo ozdobiť stromček a pozerať rozprávky. A večer prestrieť stôl. Naši si dali záležať hlavne na tom, aby Ježiško prišiel sofistikovaným spôsobom, a tak sme každý rok mali niekoľko dokonalých rodičovských klamstiev, aby sme v Ježiška neprestali veriť. A vďaka tým kúzlam vlastne v to, že Ježiško nosí darčeky, veríme podnes," prezradila Kristína, ktorá sa teraz s dcérkami snaží vyhnúť stresu. "Isto je lepšie neutrieť prach v kuchynskej linke, ako sa zbytočne stresovať. Vianoce majú byť zázračné a čarovné - to je pre mňa najdôležitejšie," myslí si herečka. 

Som mama - Zuzana Kanócz a Vianoce Som mama - Zuzana Kanócz a Vianoce Zdroj: TV JOJ

Aj u Zuzky Kanócz boli Vianoce v detstve najmä o klasike. "Chodil k nám Ježiško, ktorý u nás aj zdobil stromček a doniesol aj darčeky. My sme museli byť so sestrou v inej izbe a jeden z rodičov nás vždy zabával, kým ten druhý pripravil všetky veci. Bolo to pre nás zábavné a vzrušujúce. Písali sme list, ktorý sme potom dali na balkón a on zmizol bez toho, aby poň niekto išiel. Neviem, ako to rodičia robili, pretože so sestrou sme stále striehli a oni istotne takto striehli, či aj my nestriheneme, aby ho mohli zobrať," spomína Zuzka, u ktorej pribudla tento rok k vianočnému stolu aj malá dcérka Leyla. "Sviatky budú mimoriadne aj tým, že sme sa tento rok rozhodli ísť o niešo neskôr do mojich rodných Košíc a osláviť Vianoce s mojou rodinou," dodala Zuzka. 

Ďakujeme vám za priazeň pri sledovaní prvej série seriálu Som mama a prajeme vám príjemné prežitie vianočných sviatkov!