Náhly škrt cez rozpočet v SOM MAMA: Tehotenstvo herečiek tvorcom poriadne zavarilo!

Ako si si tým poradili?

Aj takéto situácie prináša život. Obľúbený seriál Som mama je plný tehotných žien a čerstvých mamičiek nielen v scenári, ale aj v skutočnom živote. Len v roku 2018 počas nakrúcania druhej série boli tehotné dve herečky a scenáristka. Pre filmovačku je okrem iného veľkým obmedzením úplne nepredvídateľné počasie. To sa však deje pri výrobe takmer každého filmu či seriálu. S čím však tvorcovia Som mama absolútne nepočítali, bolo tehotenstvo herečiek a dokonca aj scenáristky. Tvorcovia tak museli prepisovať scenáre a navyše aj samotná scenáristka mala rizikové tehotenstvo, takže práce mala viac než dosť. "Scenáristická práca je veľmi detailná, všetko na seba nadväzuje. My už sme mali storyliney do desiateho dielu a Danka mi potichu v šatni povedala, že je tehotná, či sa teším. Skoro som ju zaškrtila. Všetkých desať dielov sme museli prepisovať. A to nielen ju, ale aj ostatné postavy," spomína si na náročné pracovné chvíle producentka seriálu a predstaviteľka Darinky, herečka Michaela Čobejová. 

Som mama - Ján Dobrík fotografuje na nakrúcaní seriálu - Zuzana Kanócz

Práve preto pribudli nečakane do scenárov druhej série aj jej ďalšie deti. Kvetena tak bude tehotná aj v ďalších dieloch. Dôvod bol ten, že Danka nakrúcala neustále s bruchom, ktoré nevedeli tvorcovia zakryť. Aby ju nemuseli zo seriálu postupne škrtnúť, vymysleli jej ďalšie materské seriálové povinnosti a tehotná bude dokonca aj v závere druhej série. Ďalším problémom bolo to, že Zuzka Kanócz už medzičasom porodila a museli nakombinovať to, aby v jednom obraze mohli stretnúť dve netehotné. Aj to však bola poriadna výzva. Tvorcom sa to napokon všetko podarilo, čo budete mať možnosť vidieť aj v najbližších týždňoch v druhej sérii Som mama, ktorá štartuje už v stredu večer na JOJke!

Tehotná Danka Šencová na nakrúcaní druhej série Som mama Tehotná Danka Šencová na nakrúcaní druhej série Som mama Zdroj: TV JOJ

Druhú sériu Som mama štartujeme už v stredu v dvoch častiach za sebou o 20:35 na JOJke!