Krimi - Iveta Krupova a Michal Farkasovsky

Relácia KRIMI dnes oslavuje 14. narodeniny

Úspešnú spravodajskú reláciu KRIMI začala TV JOJ vysielať presne pred 14 rokmi - dnes slávi svoje výročie zo stabilnej pozície na trhu a s výbornými výkonmi. Slovenskí diváci sú zvyknutí, že unikátna relácia každý deň štartuje hlavný vysielací čas na JOJke a pravidelne zasiahne v priemere viac ako pol milióna stabilných divákov.

Vždy overené informácie, nasadenie v prvej línii a spoločenská zodpovednosť – to sú hodnoty kvalitného spravodajstva TV JOJ a takisto aj jej relácie KRIMI. Reportéri JOJ sú roky známi svojou húževnatou prácou v regiónoch, kde sú Slovákom nablízku vždy, keď sa niečo deje. Odhaľujú tiež dôležité politické a spoločenské kauzy a za svoj investigatívny prístup získali už mnohé odborné ocenenia. Aj počas pandémie JOJkári podčiarkli kvality svojej práce v televízii, ktorá je S VAMI, svojimi divákmi aj v najťažších časoch.

Dnes KRIMI oslavujú svoje 14. narodeniny a majú veru veľa dôvodov na radosť. Tento rok sa relácii mimoriadne darí, v prvom mesiaci dosahovala v priemere až 10,9 % sledovanosť a 23,1 % podiel, pričom si ju pravidelne zapínalo okolo pol milióna divákov (CS 12+). Za posledné štyri roky dosahuje v CS 12+ stabilný priemerný zásah nad 550-tisíc divákov univerzálneho publika. KRIMI v CS 12-54 zaznamenáva kontinuálny nárast sledovanosti, pričom v medziročnom porovnaní priemerov konkrétnych cieľových skupín vidieť, ako jej za ostatné roky pribúdali mužskí aj ženskí diváci.

Od dovŕšenia prvej dekády svojho vysielania v roku 2018 dosiahla spravodajská relácia KRIMI svoju dosiaľ najvyššiu sledovanosť 27. 1. 2019 so 666-tisíc divákmi, až 14,3 % ratingom a 29,5 % podielom, pričom zásah mala až na takmer 870-tisíc divákov v CS 12+.

Tento rok si zatiaľ TOP sledovanosť pripísala relácia v nedeľu 30. januára so 604-tisíc divákmi, až 13,1 % ratingom a 26,2 % podielom, pričom dosah mala až na 809-tisíc divákov univerzálneho publika (AvRch 12+). V rovnaký deň zaznamenala tiež januárový TOP výsledok v CS 12-54, s takmer 300-tisícovým publikom, resp. priemerným dosahom na 396-tisíc divákov, so sledovanosťou 9,9 % a podielom až 25,5 %.

Z najaktuálnejších noviniek KRIMI spomeňme nedávnu výmenu v zostave moderátorov. Unikátnu spravodajskú reláciu začala TV JOJ vysielať 2. februára 2008 s moderátorskou dvojicou v zložení Monika Šebová (vtedy Bruteničová) a Michal Farkašovský. Spolu so Stanislavou Kováčik a Pavlom Michalkom odvtedy tvorili dve najstabilnejšie moderátorské dvojice na televíznom trhu, ktoré v KRIMI pôsobili od začiatku vysielania až do konca minulého roku. V silvestrovskom vydaní sa totiž s divákmi rozlúčila Monika Šebová, ktorá za takmer 14 rokov sedela v moderátorskom kresle KRIMI približne 2 500 dní a uviedla okolo 18-tisíc príspevkov. Na jej miesto v januári nastúpila Iveta Krupová, ktorá dlhé roky pracovala ako reportérka TV JOJ a nie je žiadnym nováčikom ani v moderovaní. Po prvýkrát si na moderátorskú stoličku sadla ešte v roku 2014 a veľakrát sa objavila aj v Novinách o 17, či ako záskok aj priamo v KRIMI, kde sa už cíti ako ryba vo vode.

A to je určite tiež jedným z tajomstiev úspechu relácie, ktorá dnes oslavuje narodeniny – ostrieľaní moderátori, skúsení reportéri a stabilná divácka základňa – to všetko KRIMI želáme aj do ďalších rokov vysielania v programe televízie JOJ.


aj v Novinách o 17, či ako záskok aj priamo v KRIMI, kde sa už cíti ako ryba vo vode.