TV JOJ logo

TV JOJ odpálila jesennú sezónu ako suverénny líder trhu

Silná jesenná sezóna tento rok odštartovala už koncom augusta a v jej prvý týždeň sa na vrchole rebríčkov sledovanosti bezkonkurenčne usadila televízia JOJ.

Diváci sa od pondelka dočkali pokračovania obľúbeného komediálneho seriálu Hranica v dvoch častiach za sebou, v utorok sa začal trojdňový večerný tandem v zložení premiérových epizód najsledovanejšieho seriálu Nemocnica a po nej novej zoznamovacej show Láska na chate. Program JOJky každý večer jednoznačne uprednostnili pred konkurenčnými premiérami starších aj novších formátov.

Slovenské publikum si nenechalo ujsť ani talentový supervíkend – TV JOJ spustila jubilejný desiaty ročník najúspešnejšej show rovno v dvojporcii super-zábavných večerov a prevalcovala konkurenciu v sobotu aj v nedeľu!

Televízia JOJ si za uplynulý týždeň vyslúžila prvenstvo v hlavnom vysielacom čase s najlepším podielom na trhu – v týždennom priemere 17,4 % v rámci univerzálneho publika.

V posledný augustový pondelok rozbehla JOJ svoju novú jesennú sezónu s novými epizódami komediálneho seriálu Hranica, a to rovno v dvoch epizódach za sebou, ktoré boli obe trhovými lídrami v CS 12+ s viac ako 260-tisíc divákmi pri obrazovkách.

V utorok 30. augusta sa diváci dočkali pokračovania seriálu Nemocnica, na ktorý fanúšikovia čakali celé leto. Po prázdninovej prestávke si seriál nenechalo ujsť až 376-tisíc divákov starších ako 12 rokov, Nemocnica tak s 8,2 % sledovanosťou a 19,3 % podielom suverénne porazila štart novej série konkurenčného Pána profesora, ktorý na Markíze zaznamenal len 16,9 % trhový podiel.

Nemocnica na JOJke pokračovala s úspechom aj v ďalšie dni. V stredu 31. augusta so 7,5 % sledovanosťou a 18,1 % podielom porazila finálnu špeciálne dlhú časť Oteckov na Markíze, ktorá si vyslúžila len 16,8 % podiel. V prvý septembrový deň Nemocnica svoj úspech zopakovala a ako líder trhu dosiahla až 8,1 % sledovanosť a 18,9 % podiel v CS 12+. Markíza v ten večer štartovala vysielanie seriálovej novinky Výnimočná Nikol, na ktorú bolo zvedavých mene divákov a zaznamenala nižší, 17,6 % podiel na univerzálnom publiku.

Úplne novú zoznamovaciu show Láska na chate nasadila TV JOJ do svojho neskoršieho večerného programu takisto od utorka 30. 8., kedy si premiérovo show nenechalo ujsť takmer 200-tisíc divákov so 4,2 % sledovanosťou v CS 12+. Najsilnejšou cieľovou skupinou boli ženy v CS 45-54 s 5,0 % ratingom. Sledovanie randenia televíznych párov bolo aj v stredu a vo štvrtok prvou voľbou univerzálnych divákov pri obrazovkách, nová show tak má našliapnuté na úspešnú sériu.

Aj prvý septembrový víkend patril víťaznému programu TV JOJ, ktorá si pre divákov pripravila večery plné zábavy, talentov a prekvapení v najúspešnejšej show Česko Slovensko má talent! Premiéru jubilejného 10. ročníka show oslávila JOJ spolu s viac ako 300-tisíc divákmi, ktorí v sobotu dosiahli 6,6 % sledovanosť a 18,0 % podiel na trhu. V rovnaký večer mali Záhady tela na Jednotke 15,8 % share a film na Markíze len 10,7 % podiel.

V posledný prázdninový večer, teda v nedeľu 4. septembra, si Talent pozrelo ešte viac divákov, a to až 399-tisíc, pričom v priemere mala show včera zásah až na 711-tisíc divákov (AvRch v CS 12+)! Česko Slovensko má talent na JOJke potvrdil svoje suverénne prvenstvo aj oproti nedeľnému štartu konkurenčnej show Tvoja tvár znie povedome. V CS 12+ dosiahol Talent 8,7 % sledovanosť a podiel až 21,6 %, show na Markíze zaznamenala len 19,1 % podiel.

Najviac divákov nedeľného Talentu na JOJke boli muži vo veku 35 až 45 rokov, táto obchodne atraktívna cieľová skupina dosiahla vysoko nadpriemernú, až 11,6 % sledovanosť. Diváčky v rovnakej CS dominovali v ženských vekových kategóriách s 9,9 % sledovanosťou.

Nedeľa 4. septembra bola zároveň štartovacím dňom jesenných sérií magazínov na JOJke, ktoré sa tradične usadili na svojich stabilných pozíciách lídrov slovenského trhu v čase svojho vysielania. Nová záhrada, Na chalupe aj Nové bývanie prilákali divákov po letnej pauze znova k obrazovkám, pričom Nové bývanie si nenechalo ujsť až 274-tisíc z nich, s 5,9 % sledovanosťou a 19,3 % podielom na trhu. Diváčky v CS 45-54 dosiahli rating až 7,7 %.

Nabitá jeseň na JOJke sa pritom ešte len začína, tento týždeň televízia pokračuje v nasadzovaní ďalších obľúbených programov, diváci sa tak majú na čo tešiť!

Už dnes o 17:15 štartuje nová súťažná show Riskuj, po ktorej bude v programe JOJ každý pracovný deň nasledovať premiérové Bez servítky o 17:50. V pondelky večer bude po komediálnej Hranici (20:35) a zoznamovacej Láske na chate (21:40) pokračovať zábava s premiérovým Inkognitom (22:15), ktoré bude po novom vysielané dva razy do týždňa – v pondelky a piatky po Hranici.

V stredu 7. septembra o 20:35 sa diváci dočkajú premiéry dlho-očakávaného kriminálneho seriálu Kriminálka Kraj.