Tomáš a Diana štartuje už dnes večer: 5 dôvodov, pre ktoré sa to naozaj oplatí pozerať!

Partnerský život so sebou prináša mnohé úskalia, s ktorými sa partneri či manželia musia pasovať každý deň. Práve o tom hovorí seriálová novinka Tomáš a Diana, ktorú uvidíte už dnes večer! Ak ste sa ešte stále nerozhodli, či si túto novinku pozriete, prinášame vám 5 dôvodov, pre ktoré sa rozhodne oplatí zapnúť si večer JOJku!

1. Scenár, ktorý boduje na celom svete
Ide o licencovaný seriál vychádzajúci z pôvodného francúzskeho originálu s názvom Un gars, une fille (Chlapec a dievča). Vznikol vo Francúzku ešte v roku 1999, vtedy ho diváci poznali vo forme krátkych 5-minútových epizód. Nakoniec z neho vznikol formát ponúkajúci približne 20-minútové epizódy. Práve takúto podobu má aj slovenská adaptácia, ktorá má 26 častí. O jeho úspechu svedčí aj to, že Slovensko bude 30-tou krajinou, kde sa pôvodný seriál vysiela.Seriál prinesie viac ako stovku vtipných skečov z partnerského života, ktoré patria k vôbec najpopulárnejším v televíznej či internetovej tvorbe. Som presvedčený, že v excelentnom podaní Diany Mórovej a Tomáša Maštalíra sa divákom postarajú o skvelú zábavu a mnohokrát sa v nich chtiac či nechtiac aj nájdu," povedal generálny riaditeľ JOJ Group, Marcel Grega.

​2. Zaujímavé a netradičné spracovanie
Seriál Tomáš a Diana bude špecifický situačným humorom, v rámci ktorého bude približovať spolužitie páru v strednom veku. Keďže koncept seriálu je postavený na zábavných scénkach, bolo tomu prispôsobené aj nakrúcanie. "Nebol to úplne štandardný projekt. Ide o rozprávanie príbehu dvojice, ktorá už spolu žije osem rokov. Napriek tomu, že nie sú zobratí, riešia rôzne problémy vyplývajúce z takéhoto spolužitia. Každý tento minipríbeh bol nakrúcaný na jednu kameru, na jeden záber, bez strihu, na rôznych lokáciách. Takže to bolo naozaj náročné. Aj preto som rád, že režisérom bol Michal Vajdička, pretože tie scény bolo treba riešiť skutočne situačne a Michal aj ako skvelý divadelný režisér má pre situačné riešenia veľký cit. Tento projekt určite niekoho takéhoto potreboval. Jedna epizóda pozostávala z niekoľkých malých, krátkych, archetypálnych vzťahových situácií a divákom určite budú známe či už z vlastného života, alebo zo svojho najbližšieho okolia," povedal pre joj.sk Tomáš Maštalír.

3. Môžete lepšie pochopiť opačné pohlavie
Tomáš a Diana, muž a žena, sú partneri, ktorí sa rozhodli ísť spolu životom. Diana je typická žena so svojou spontánnosťou a emotívnosťou. Všetky svoje myšlienky a pocity dáva hneď najavo. Ale ako pre väčšinu žien, ktoré to takto majú, nie je ľahké sa s tým niekedy rýchlo vysporiadať. Tomáš je typický muž so svojou inteligenciou a racionalitou. Vie byť veľmi starostlivý a chce robiť veci dokonale. Ale ako pre väčšinu mužov, ktorí to takto majú, nie je ľahké si to hneď priznať.​Keďže Tomáš ako muž menej rozumie emóciám, Diana musí ísť až na dreň pocitov, aby boli pochopené a vypočuté. Diana, keďže má v sebe aj láskavú naivitu, Tomáš jej často musí veľa vecí vysvetľovať, aby to jasne pochopila. Vzniká tak množstvo situácií a konfliktov, ktoré pozná vo vzťahu každý z nás.

Aj to je dôvod, pre ktorý si túto novinku zamilujete! Pretože mužsko-ženské vzťahy sú veľmi vďačná téma. Seriál však nemá ambíciu ponúkať návod na dokonalý vzťah. Ten má totiž podľa kreatívneho producenta a dlhoročného terapeuta každý v sebe. Seriál nedáva jasné odpovede na základné otázky vzťahov, len ich vo svojej autentickosti ukazuje a necháva diváka nech si nájde odpoveď, ktorú má každý z nás vo vnútri, sám. Vzťahový život tiež nedáva hneď jasné odpovede, ale každý ich vníma a nakoniec aj vie," povedal kreatívny producent seriálu Patrik Balint.

4. Slovenská herecká špička v hlavných úlohách
Zárukou kvality sú aj hlavní predstavitelia, herci Tomáš Maštalír a Diana Mórová, ktorí patria k slovenskej hereckej špičke. ​Zaujímavosťou však je, že hoci títo kolegovia zo Slovenského národného divadla pravidelne účinkujú v slovenských seriáloch, nikdy sa pred kamerou ešte nestretli. Tomáš a Diana tak bude ich prvý seriálový projekt. "Je to iná práca, ale tým, že toho človeka poznáte, poznáte ho pri práci...cez deň točíte a večer máte spolu predstavenie, tak mi to nepríde také cudzie. Práve naopak. To okolie, kameramani, maskéri, celý ten štáb bol iný. Aj keby ste robili so všetkými tými istými, ktorí su v divadle, tak na tom pľaci je to samozrejme iné. Ale nie je to o ľuďoch. Je to o tom, kde ste a tak. Ale tým, že ho poznám, tak som zrazu cítila takú istotu a domov, že mám tu niekoho známeho," povedala pre joj.sk Diana Mórová.

5. Zabavíte sa a oddýchnete si po náročnom dni
Cieľ tohto projektu veľmi jasne pomenovala herečka Diana Mórová, ktorá stvárňuje hlavnú ženskú postavu. "Verím, že v dnešnej dobe, že to ľudí odľahčí. To nie je seriál, nad ktorým by ste sa mali zamyslieť, trpieť alebo lúštiť, ako to dopadne. Je to seriál, ktorý...je to taká pohyblivá kulisa, keď si večer majú tie páry sadnúť za stôl a porozprávať sa, čo a ako. Medzitým si možno pustia Televíziu JOJ a tam zrazu uvidia tieto páry, čo my hráme. Zasmejú sa a povedia si, že to je ako u nás doma. Zdvihne im to náladu, trošku ich to rozosmeje a zabudnú na nepekné veci," myslí si Mórová.

Sledujte novinku Tomáš a Diana v dvoch častiach za sebou už dnes o 20:35 na JOJke!