Ako za starých čias. Talent v štýle Lumiérovcov

Spomínate si ešte na staré, čiernobiele grotesky s drevenými kulisami a hercami, ktorí sa zvláštne pohybovali? Nie? Tak sa dobre pozerajte!

"No je to super, pretože človek zažíva to, akým spôsobom točili tí priekopníci filmu, ako bol Méliés a podobní," hovorí porotca Martin Dejdar.

K dobrému filmu patrili aj dokonalé kostýmy a rovnako to bolo aj pri tomto nakrúcaní. Porotcovia si tak vyskúšali hneď niekoľko úloh. Martinovi sa najviac páčila postava principála. Problém mal s postavou piráta. S drevenou nohou a zakrytým okom nevedel udržať rovnováhu a koordinovať pohyby. "Netušil som, že to takto funguje. Ale netušil som, kedy sebou hodím o zem," hovorí Dejdar.

Nakrúcanie si užívala aj speváčka a porotkyňa Lucka Bílá. Tú doslova nosili na rukách! "Tá morská víla bola komplikovanejšia na sedenie a hýbanie sa a na prenos. No ale nosili po štúdiu muži, takže čo?" smiala sa Bílá.

Najzamaskovanejším mužom upútavky je jednoznačne Jaro Slávik. Ku kostýmom potápača, temného pána i zbrojnoša patria aj prilby. "Som rád, že nikoho nedráždim svojou tvárou v tejto upútavke," hovorí Jaro Slávik. Najviac sa mu pozdával kostým temného pána z hviezdnych vojen.