V tábore vyrastajú noví reportéri a moderátori

Zdá sa, že nám vyrastá vážna konkurencia. Boli sme sa totiž pozrieť v detskom tábore v Jasnej, ktorý zrejme ako jediný na Slovensku má vlastné televízne spravodajstvo.

V detskom tábore pod Chopkom vládol po príchode štábu zhon. Pripravovalo sa totiž mimoriadne spravodajstvo Televízie Jasná. Deti si na vlastnej koži mohli vyskúšať prácu reportérov, moderátorov, produkčných a výsledok ich práce naozaj stojí za to. Odborného poradcu nádejným reportérom robil redaktor KRIMI Juraj Hajdin. "Sme ich normálne chceli naučiť ako to funguje v telke. To znamená stres, nestíhačky, museli si pripraviť program. To znamená tému na dnešný deň," hovorí Juraj. 

Štáby KRIMI, Novín, Športu aj počasia pracovali na plno. Všetky deti boli ako pilné včeličky. "To bola tréma," hovorí nájdená reportérka. Trému však bolo potrebné odbúrať. Návodom pre veľké televízie by mohla byť zumba či dokonca lezecká stena v interiéri. Výsledok celodenného snaženia sa premietol do prvého oficiálneho vysielania. Prvé správy doslova trhali peoplemetre a potlesk bol naozaj zaslúžený.