Schlaďte si hlavu punkom!

V roku 1983 dorazil konečne do Československa punk. Ako to vtedy vyzeralo si môžete pozrieť práve teraz v kinách.

Vonku zúri ukážkové leto a každý hľadá spôsob, ako sa trochu schladiť. Prečo tak neurobiť pekne v šere kinosály a popri tom si vychutnať pravú pankovú vypaľovačku?

Píše sa rok 1983. Do komunistického Československa konečne dorazil PUNK naplno. Osemnásťročný Miki (Patrik Děrgel) so svojím provokatívnym kamarátom Dejvidom (Lukáš Reichl) zakladajú vlastnú kapelu. Platňa London Calling od Clash im ukáže ten správny smer. Vezmú elektrické gitary, naježia vlasy a prestanú brať ohľad na svoje okolie. NO FUTURE se stáva ich heslom a zakázaná hudba životným štýlom. Dont Stop je príbeh o tom, čo sa stane počas jedného roku vášho života, kedy nemyslíte na zajtrajšok, ani na dôsledky svojich rozhodnutí. Jediné, na čom vám naozaj záleží, je presadiť si svoje generačné právo na svoj vlastný životný postoj. Nerieš a užívaj si je filozofia, ktorou sa riadia.

Film Dont Stop nakrútil ako svoj réžijný debut skúsený kameraman Richarda Řeřicha (za kamerou stál napríklad pri filmoch Davida Ondříčka Samotári, Jedna ruka netleská, Grandhotel alebo Toma Tykwera Parfém – príbeh vraha). Kameru svojho filmu  zveril do rúk slovenského kolegu Martina Žiarana, ktorý pracoval na mnohých seriálových projektoch známych z obrazoviek TV JOJ (Ako som prežil, Odsúdené, Dr. Ludsky, Nevinní).  V menších postavách sa predstavia aj slovenskí herci – Kristína Svarinská a Daniel Žulčák, ktorí účinkujú aj v krátkom promo spote k filmu.

Film Dont Stop uvidíte po čase aj na obrazovkách TV JOJ!