Známy herec z Trhliny sa chcel vybrať sám na Tríbeč: Napokon všetko dopadlo inak!

Pohorie Tribeč je záhadné miesto, v ktorom už desiatky rokov miznú ľudia. To, či ide o náhodu alebo nie, je zatiaľ ťažké určiť. Pravdou však je, že toto miesto vzbudzuje rešpekt aj u hercov mysteriózneho filmu Trhlina, ktorý je inšpirovaný práve týmito udalosťami.

Jednou z postáv tejto pozoruhodnej snímky je aj Walter Fischer. Je to človek, ktorý sa v tridsiatych rokoch minulého storočia objaví v lese dva mesiace po tom, ako zmizol v Tribeči. Stane sa z neho úplne iný človek a nikto, ani on sám nevie, čo sa mu presne stalo. Isté je to, že si prežil niečo zlé a hrozivé, napokon skončil na psychiatrii v sanatóriu, kde sa z neho snažili dostať, čo sa mu stalo. Skúšali na ňom všetky metódy vtedajšej psychiatrie, vrátane elektrošokov. Túto hrôzostrašnú postavu si v Trhline zahral herec Martin Šalacha. Tým, že ani on v skutočnosti nevedel, čo sa Walterovi stalo, mohol dať do svojho hereckého výkonu aj kúsok zo seba.

Ako ani samotný autor predlohy, tak ani Martin si nie je istý tým, či je príbeh Trhliny pravdivý alebo je fikciou. Isté je však to, že má voči nemu obrovský rešpekt. "Neviem, ťažko povedať, ja som žil a fungoval v Nitre, čo je kúsok. Veľmi som sa chcel ísť na Tribeč pozrieť, a to presne v tom období, kedy tam ľudia mizli. Nikto však nechcel ísť so mnou," priznal Šalacha, ktorý si to potom raz-dva rozmyslel. "Na jednej strane dobre, človek si to nepripúšťa, no zrazu som tam sám nechcel ísť. Nebola to viera, ale skôr strach a rešpekt pred tým prostredím. Už len pred samotnou prírodou mám rešpekt a môže sa tam udiať čokoľvek," dodal predstaviteľ Waltera Fischera. 

Sledujte druhý diel Trhliny v utorok o 20:35 na JOJke!