Námet kinohitu Trhlina naháňal strach aj pri nakrúcaní: Rešpekt mali herci i režisér!

Už dnes večer uvidíte na JOJke dvojdielnu verziu filmového trháku Trhlina, ktorý zožal v kinách obrovský úspech. Môže za to nielen samotný mystický námet, ale aj skvelé spracovanie od režiséra Petra Bebjaka a výborné herecké obsadenie!

Na JOJku už dnes večer prichádza mysteriózny dvojdielny film Trhlina. Na rozdiel kinoverzie sa v tej televíznej objavia aj viaceré zábery, ktoré v klasickom filme diváci nemali možnosť vidieť. Námetom je rovnomenná kniha, ktorej autorom je spisovateľ Jozef Karika. Ako sám autor hovorí, Trhlina je o jednej z najväčších záhad na Slovensku. Tou je nevysvetliteľné a tajomné miznutie ľudí v pohorí Tribeč. Deje sa to pritom desiatky, ba až stovky rokov. Autor sa k téme dostal náhodou, keď mu neznámy muž vyrozprával príbeh o záhadných zmiznutiach ľudí v pohorí Tribeč. Kniha zaujala aj režiséra Petra Bebjaka, ktorý sám vyrastal v blízkosti tohto pohoria a príbehy si pamätal z detstva.

Trhlina sa nakrúcala od 9. decembra 2017 do marca 2018 na miestach, ktoré boli tak autentické, že naháňali strach a do deja vizuálne veľmi dobre zapadli. Príbeh vznikal nielen v exteriéri, ale aj v interiéri, napríklad v schátraných budovách či v bývalej väznici. Film sa nakrúcal na Tribeči, na Žibrici, v lese nad Štitármi, v Nitre v starých kasárňach pod Zoborom, v dedine Zlatno, pri ruinách Čierneho hradu na Tribeči, v Bratislave, neďaleko hlavného mesta v Borinke, ale aj v Brne. Okrem denných scén sa nakrúcali aj napínavé nočné scény.

Nakrúcanie bolo naozaj náročné, čo potvrdil aj predstaviteľ hlavného hrdinu Igora - Matej Marušin.Po fyzickej stránke je to veľmi náročná postava, a to ma baví. Až na to, že som si zlomil nohu. Bol to náročný terén. Bežal som a na zemi bolo čosi krivé, na čo som stúpil a už sa nedalo nič robiť. Mohlo sa to stať hocikomu zo štábu," hovorí herec, ktorý sa už nedokázal postaviť na vlastné nohy. Členovia štábu ho museli po nešťastnom incidente okamžite previezť z miesta nakrúcania, ktoré bolo v lese pri Borinke, na pohotovosť do Bratislavy. Všetko sa pritom stalo uprostred dňa, no prerušiť sa museli aj ďalšie náročné scény, ktoré sa následne prekladali a dokrútili až v čase, keď bol Matej ako-tak zdravý. Približne mesiac po zranení už bol herec opäť na pľaci, no so sebou si nosil nechcený suvenír - barly. Aj samotné nakrúcanie so zranením bolo absolútnym rizikom. Jediné šťastie v nešťastí bolo, že Matejovi sa zranenie našťastie hojilo dobre. Na pľaci tak musel hrať nielen za svoju postavu, ale aj to, že ho nič nebolí. V konečnom dôsledku však herec priznal, že nakrúcanie Trhliny mu dalo do života veľa.

Sledujte strhujúci mysteriózny film Trhlina už dnes o 20:35 na JOJke!