Únoscu Korňana v Ultimáte pôvodne hral Roman Luknár: Prečo ho tvorcovia preobsadili?

Jednou z najkľúčovejších postáv v rukojemníckej dráme Ultimátum je Korňan. Zaujímavosťou je, že ženistu vo výslužbe, ktorý počas svojho života urobil veľa chýb, mal pôvodne stvárňovať herec Roman Luknár. Prečo ho tvorcovia napokon po niekoľkých nakrúcacích dňoch preobsadili?

Nočná mora hercov i režisérov. Aj tak sa dá nazvať situácia, keď sa film či seriál nakrúca v určitom hereckom obsadení a pod vplyvom rôznych okolností sa takzvaný cast musí zmeniť. Stalo sa to aj pri výrobe rukojemníckej drámy Ultimátum. Ženistu vo výslužbe Korňana, ktorý je v deji veľmi dôležitou postavou, pôvodne stvárňoval herec Roman Luknár. Napokon sa ale tejto úlohy chopil jeho herecký kolega Milan Bahul. Tvorcovia museli túto postavu preobsadiť pre vážne zdravotné problémy herca. „Pri rozcvičke záberu, hneď v druhý deň nakrúcania, ho seklo a odviezla ho sanitka. Potom sa ten stav zhoršoval… My sme sa veľmi snažili, aby pán Luknár tento projekt dotočil, ale do toho prišla korona. Potreboval také dva mesiace na rekonvalescenciu. My sme vtedy ešte nevedeli, čo to znamená, ale po nejakej spoločnej dohode sa ukázalo, že to možné úplne nie je. Som veľmi rád, že Milan Bahul do toho vstúpil,“ vysvetlil režisér Michal Kollár.

​Výmena herca v jednej z najkľúčovejším postáv v prípade, že je už projekt roztočený, je pre tvorcov nesmierne stresujúce. Nepríjemnú situáciu ale vyriešil fakt, že Milan Bahul pristúpil k minisérii Ultimátum s obrovskou profesionalitou a vďaka jeho bohatým hereckým skúsenostiam neboli na pľaci žiadne problémy. Lepšie povedané, neboli problémy, ktoré by sa týkali hercov. Komplikácie spôsobovala pandémia. „Oni sú priatelia s pánom Luknárom, takže tomuto vstupu predchádzal kolegiálny a gentlemanský rozhovor medzi nimi, ktorého ja som nebol svedkom. Ale som za to veľmi rád, lebo ten moment bol veľmi stresujúci. Aby sme si ešte pridali, stalo sa to na lokácii, na štrkovisku, ktoré patrí firme, ktorej zamestnanec bol koronový pacient nula. Nemá to nič spoločné s týmto incidentom u pána Luknára, ale bol to taký bonus,“ dodal režisér.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už v sobotu 26. marca o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum