Šialený záporák či nešťastný dobrák? TOTO si o únoscovi Korňanovi myslí Milan Bahul!

Korňan je v rukojemníckej dráme Ultimátum jednou z najkľúčovejších postáv. Je únosca automaticky šialenec alebo môže ísť aj o dobráka, ktorý je len nešťastný a koná pod tlakom? Jeho herecký predstaviteľ Milan Bahul povedal, čo si o tom myslí!

Ženista vo výslužbe Korňan počas svojho života narobil veľa chýb. Teraz chce urobiť aspoň jednu vec správne - očistiť meno svojho tragicky zosnulého syna, ktorému ani nebol dobrým otcom. Keď zistí, že je iba smutným pešiakom vysokej politickej hry, neváha použiť tie najortodoxnejšie metódy, aby dosiahol svoje. Situácia sa mu vymkne spod kontroly a stáva sa z neho únosca, proti ktorému stojí rovnako nevyspytateľný vyjednávač. Túto zaujímavú postavu stvárňuje v rukojemníckej dráme Ultimátum herec Milan Bahul, ktorý v tejto úlohe nahradil zraneného Romana Luknára. Na pľaci sa mu tak začínalo o čosi ťažšie. „Projekt bol už rozbehnutý, takže to bol rozbehnutý vlak, do ktorého som naskakoval. Keď som si to prečítal a stretol som sa s režisérom, tak som uznal za vhodné to prijať, pretože je to výzva a bola to výzva,“ vysvetlil Bahul.

​Hrať tak špecifickú postavu, akou je Korňan, bolo podľa jeho slov náročné rovnako fyzicky ako psychicky. „Bolo to ťažké fyzicky, pretože dvanásť hodín hystericky pobehujete a ťaháte ľudí sprava doľava a zhora nadol pätnásť, dvadsať metrov po chodbe. O nič menej to nebolo náročné ani psychicky, pretože hral som postavu, ktorá bola zahnaná do kúta. Ktorá vôbec neplánovala uskutočniť to, o čom sa potom jedná celých osem dielov. Korňan bol postavený do situácie, kde mal pocit, že urobí jeden úkon, nahrá si ministra obrany na kameru a tým je to ukončené. No veci sa zvrtli a odrazu bol postavený do situácie, kde čelí neustále novým impulzom,“ povedal herec.

Hoci to na prvý pohľad vyzerá tak, že Korňan je negatívna postava, dá sa to vnímať aj inak. Koniec koncov, ani v bežnom živote nikdy nie sú veci len čierne alebo len biele.Snahou vyplaviť tú pravdu, o ktorej vedel, že bola zametaná pod koberec. Rehabilitovať svojho syna, o ktorom bol presvedčený, že nebol zodpovedný za haváriu lietadla ako pilot. Ale pokiaľ prekročí istú hranicu, kde do toho zaangažuje ľudí, ktorí s tým nemajú nič spoločné, nevinných ľudí, tak to už je za horizontom morálky, ktorý dokážem vnímať ako pozitívny,“ dodal.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už v sobotu 26. marca o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum