Vyjednávačská dráma, akú ste ešte nezažili: 5 dôvodov, prečo si Ultimátum musíte pozrieť!

Napätie, dráma a výnimočné herecké výkony. To všetko a omnoho viac vás čaká v osemdielnej minisérii Ultimátum, ktorú sme natočili v koprodukcii s Českou televíziou a uvidíte ju na obrazovkách televízie JOJ už v sobotu o 20:35. Ide o naozaj výnimočný projekt a my sme pre vás spísali dôvody, pre ktoré si ho určite musíte pozrieť!

Skvelé herecké obsadenie
V nadupanej novinke vás čaká napätie, dráma i výnimočné herecké výkony slovenskej i českej špičky. V Ultimáte si zahrajú herci ako Ján Koleník, Milan Bahúl, Ester Geislerová, Sväťo Malachovský, Dušan Cinkota, Diana Mórová, Zuzana Konečná, Edita Koprivčević Borsová, Marko Igonda, Gregor Hološka, Juraj Hrčka, Alena Mihulová, Tatiana Kulíšková, Peter Kočiš, Miroslav Etzler a ďalší.

Ultimatum - herci TK Zdroj: TV JOJ

Vynikajúco urobená žánrovka
Ultimátum je moderným a v našej televíznej tvorbe unikátnym projektom takzvaného „contained thrilleru“, kde sa napínavý dej sústreďuje na jedno miesto. Uzavretý príbeh počas ôsmych epizód je kombináciou niekoľkých atraktívnych žánrov. Politický triler, rukojemnícka dráma či lekárska dráma. Obsahovo príbeh vychádza z tradície skutočných príbehov, ktoré reflektujú aktuálne spoločenské dianie a ponúkajú divákovi pohľad za oponu. Je to vynikajúco urobená žánrovka. Tento akčný krimi žáner momentálne na Slovensku absentuje, čiže v tej skladačke toho, čo je v ponuke, je to myslím dôstojné zastúpenie tohto žánru. Po seriáli Za sklom, myslím, na Slovensku nič také nevzniklo. Ponúkame žáner pre tých, ktorých nezaujímajú lekárske drámy, rodinné seriály,“ myslí si Ján Koleník.

Mimoriadne kvalitné spracovanie
​Dlhé nakrúcanie a ešte dlhšia postprodukcia, dôraz na každý detail, rôzne uhly kamery, precízny výber hercov či nakrúcanie v exteriéroch. Vďaka tomu je miniséria Ultimátum na takej vysokej úrovni, že je porovnateľné so seriálmi zo svetových streamovacích kanálov.Je to natočené na brutálne vysokej úrovni. Páči sa mi, že režisér používal kameru tak, ako nikto tu zatiaľ. Páči sa mi zostrih, páči sa mi, ako graduje napätie. Ako sú tie scény spracované. Páči sa mi to obrazovo a ako pomohol všetkým hercom, aby tam mali svoje miesto. Nikto tam nie je len náhodou. Nikto tam neprejde len tak, že si ho nevšimnete. Všetko má svoje opodstatnenie,“ vysvetlila Diana Mórová. „Pracovne som videl všetkých osem dielov a môžem potvrdiť, že to má dynamiku, má to spád, má to šmrnc, má to drive. Má to všetky atribúty, ktoré treba na to, aby to bolo divácky úspešné,“ doplnil Milan Bahul.

​Zaujímavá a aktuálna téma
Príbeh sa odohráva počas sychravého dňa v hlavnom meste, ktoré sa má stať dejiskom summit predstaviteľov V4, ktorého témou je posilnenie spolupráce armád regiónu. Sledom rôznych udalostí sa však zdanlivo bežný deň zmení pre mnohých na boj o život, o moc, o pravdu. „Téma je veľmi zaujímavá. Nie je to jednostranné a dej má viac vrstiev. Viaceré témy sa tam prepletajú a myslím si, že v rámci toho si diváci môžu nájsť aj toho svojho hrdinu,“ povedal Peter Kočiš.

Ultimatum - Peter Kocis a Miroslav Etzler Zdroj: TV JOJ

​Výborný režisér
Ultimátum vzniklo pod režisérskou taktovkou talentovaného Michala Kollára, ktorý patrí k najúspešnejším producentom a režisérom. Má na konte prvú sfilmovanú knihu od Dominika Dána – Červeného kapitána, ktorá sa dočkala obrovského úspechu, keď v roku 2016 dosiahla až 1/3 návštevnosti všetkých slovenských filmov uvedených v danom roku. Tento talentovaný muž sa podieľal aj na mimoriadne oceňovanom filme Dom Zuzky Liovej či na trilógii Jana Hřebejka Záhradníctvo. Michal svoje bohaté skúsenosti využil už počas nakrúcania seriálu Hotel, ktorý bol jeho vôbec prvým seriálom pre komerčnú televíziu. Po odvysielaní tohto seriálu prišla práca na ďalšom projekte pre JOJku a to na minisérii Ultimátum. Michal si dáva záležať na tom, aby bol výsledok jeho práce naozaj dokonalý a priznal, že tento projekt bol to najnáročnejšie, na čom za posledných 25 rokov pracoval. U nás nikdy nič také na televíznych obrazovkách nebolo, čo sa týka pôvodnej slovenskej tvorby. Ja myslím, že ani chvíľku nebude – v tom najpozitívnejšom zmysle slova,“ povedal Kollár.

Ultimátum - Miso Kollar a Marko Igonda Zdroj: TV JOJ

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už v sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum