Čo vás čaká v prvej časti Ultimáta? TOTO bude úplne iné, než v ostatných seriáloch!

Rukojemnícka dráma Ultimátum štartuje na obrazovkách JOJky už dnes večer a hneď v prvej časti sa presvedčíte, že tento seriál je úplne iný, než ostatné slovenské seriály. Prečo? Čítajte ďalej!

Napätie, dráma a výnimočné herecké výkony. To všetko a omnoho viac vás čaká v osemdielnej minisérii Ultimátum, ktorú sme natočili v koprodukcii s Českou televíziou a uvidíte ju na JOJke už dnes večer. „Alfou omegou bolo začať sebavedomo. Takže, celá úvodná sekvencia, ktorá trvá zhruba jedenásť minút, až po úvodný jingel, bola inšpirovaná svojím nasadením filmom Miami Vice, ktorý začína bez titulkov a ide rovno do deja. Takže, nemáme žiadny úvod, ale rovno skáčeme do deja,“ prezradil režisér Michal Kollár.

​Keďže sa dej rukojemníckej drámy motá okolo politiky i ozbrojených síl, tvorcovia kvôli hodnovernosti jednotlivé veci konzultovali. Vďaka rešeršu so silovými jednotkami a istými politikmi ako zástupcami českého veľvyslanectva v Bratislave sme konzultovali v čom by bol ten seriál špecificky náš. Začali z toho veľmi zaujímavé elementy vyplávavať, ktoré sa neskôr týkajú hlavného príbehu,“ vysvetlil Kollár. Zaujímavosťou tiež je, že na jednu konkrétnu scénu z prvej časti sa na pľaci vôbec nepoužil kaskadér. Úvodná kaskadérska sekvencia šoférovania, v tej sa Jano ukázal ako celkom zdatný šofér, takže to auto si šoféruje sám,“ povedal Michal. Milovníkov detailov poteší aj fakt, že v Ultimáte sa objaví aj herec Roman Luknár, ktorého tvorcovia pre úraz preobsadili Milanom Bahulom. V jednej scéne k záveru, nebudem prezrádzať, môžete vidieť v dvoch záberoch ako poctu a aj z istého pragmatizmu pôvodne obsadeného Romanka Luknára. Vo veľkom celku tam stále je,“ prezradil režisér.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už dnes o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum