V Ultimáte je nemocnica kľúčovým dejiskom: Aha, čím sa tvorcovia pri stavbe inšpirovali!

V rukojemníckej dráme Ultimátum sa všedný deň v Nemocnici svätého Jakuba v priebehu pár minút zmenilo na miesto, kde sa bude bojovať o život. Tieto priestory tak budú počas celej minisérie kľúčovým dejiskom. Niet preto divu, že si tvorcovia na stavbe dali poriadne záležať!

Do Nemocnice svätého Jakuba, na oddelenie kardiológie, prišiel únosca Korňan aj s ministrom obrany Podhradským, ktorý mu začal v opustenom prístave kolabovať. Lekári tak budú musieť doslova bojovať o jeho život. Na tom istom oddelení sa ocitla aj Lenka, za ktorou príde jej priateľ, policajný vyjednávač Dano Andrik. Je teda jasné, že práve kardiológia bude v najbližších dieloch hlavným dejiskom Ultimáta. Keďže sa na nej odohráva mnoho obrazov, tvorcovia pri stavbe vypiplali každý detail. „Nemocnica sa s architektom rodila postupne tak, ako sa písal ten scenár. Pri stavbe sme museli pridávať určité trakty, lebo sme vedeli, že to nebude len tak, že ide niekto do kumbálu a my ho objavíme v desiatom dieli. Takéto sentimenty zo začiatku skutočne prevládali. Že to si nikto nevšimne. S tým som nemohol súhlasiť,“ vysvetlil režisér Michal Kollár.

​Zároveň prezradil, čím sa pri realizácii oddelenia kardiológie inšpirovali. A budete naozaj prekvapení! „Je inšpirovaná viacerými zdrojmi, jedným z nich je videohra Metal Gear Solid, ktorá má veľmi kultovú alebo pre hráčov kultovú sekvenciu z nemocnice. Je špecifická tým, že tá podlaha je čierno-biela. Do oka tým dostávame nejaký Stroopov efekt. Zaplatili sme za to svoju daň, lebo, keď sme točili dva mesiace a pozerali sa na tú šachovnicu, tak ono to fakt niečo s tou hlavou robí. Že sa na to nemôžete dívať a strácate sa,“ dodal s úsmevom.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum