Spoznávate budovu nemocnice z minisérie Ultimátum? Aha, kde sa tieto zábery nakrúcali!

Rukojemnícka dráma Ultimátum sa nakrúcala takmer dva roky a to na mnohých miestach v rámci Bratislavy. Veľmi zaujímavá je určite aj lokácia, ktorá predstavovala exteriér a parkovisko Nemocnice svätého Jakuba, ktorá je v minisérii hlavným dejiskom. Viete, ktorá budova sa zmenila na zdravotnícke zariadenie?

Režisér rukojemníckej drámy Ultimátum, Michal Kollár, je známy tým, že si pri svojej tvorbe potrpí na nakrúcanie v exteriéroch, lepšie povedané – v reálnych priestoroch. Neobľubuje prácu v ateliéri, pretože chce, aby všetko vyzeralo autenticky. Prenajať si však na nakrúcanie skutočnú nemocnicu, by, samozrejme, nebolo možné z mnohých dôvodov a tak museli hľadať miesto, ktoré by sa na tento účel dalo využiť.

Ultimatum - nemocnica Zdroj: TV JOJ

Po dohode s vedením televízie JOJ sa preto na zdravotnícke zariadenie zmenila práve budova televízie JOJ na bratislavskej Kolibe.Pripravovalo sa to v spolupráci s manažmentom televízie JOJ a celým okolím areálu na Kolibe. My sme dva alebo tri víkendy v novembri/decembri podľa rozvrhu vyparkovali obrovské parkovisko. Za túto spoluprácu som strašne vďačný, pretože všetci od návštevníkov až po manažment a vedenie – všetci parkovali niekde, ani nechcem vedieť kde, v lese v okolí, aby sme my mohli kontinuálne dve tri noci nakrúcať,“ prezradil. Podľa rozvrhu ostávali aj zasvietené isté poschodia JOJky, ktoré reprezentujú naše kritické poschodia,“ doplnil Michal Kollár.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum