Odpadnete, čo museli tvorcovia Ultimáta robiť na nakrúcaní: Ako vystrihnuté z Hollywoodu!

Rukojemnícka dráma Ultimátum sa pre pandémiu nakrúcala takmer dva roky a to na mnohých miestach v rámci Bratislav a v jej okolí. S netradičnými lokáciami sa však občas spájali aj netradičné situácie, s ktorými sa tvorcovia borili. Miestami museli robiť také kroky, aké poznáme len z hollywoodskej produkcie!

Režisér rukojemníckej drámy Ultimátum, Michal Kollár, je známy tým, že si pri svojej tvorbe potrpí na nakrúcanie v exteriéroch, lepšie povedané – v reálnych priestoroch. Neobľubuje prácu v ateliéri, pretože chce, aby všetko vyzeralo autenticky. Keďže sa ale miniséria odohráva v chladnom a sychravom jesennom počasí, väčšina nakrúcacích dní nebola práve najpríjemnejšou skúsenosťou. Nízke teploty, pod kožu lezúci vietor a často aj dážď. S tým všetkým sa tvorcovia potýkali na takmer dennej báze. Lenže, to nie je všetko.

Dalo by sa povedať, že zasnežená lokácia, ktorá nemá byť podľa scenára zasnežená, je nočnou morou každého režiséra. A inak to nebolo ani pri nakrúcaní Ultimáta. Počasie raz zasiahlo tak zákerne, že tvorcovia museli siahnuť po niečom, čo poznáme z hollywoodskych produkcií. „Niektoré scény sme točili za Bratislavou v Stupave a točili sa zase na preskačku vďaka pandémii. Takže, veľa tých exteriérových záberov sa muselo veľmi pracne a nákladne odsnežovať. Ono to nie je vidieť na to výsledku, ale celé to okolie od záberu po záber bolo prakticky zasnežené. To je taká realizačná záležitosť,“ prezradil režisér Michal Kollár.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum