Fyzicky zdatný herec je v akčných scénach na nezaplatenie: Aha, čo zvládol Ján Koleník!

Rukojemnícka dráma Ultimátum obsahuje takmer v každej epizóde náročné akčné scény. Pri ich nakrúcaní režisér nesmierne ocenil, že predstaviteľ hlavného hrdinu, Ján Koleník, disponuje veľkou fyzickou zdatnosťou.

Nakrúcanie minisérie Ultimátum bolo poriadne náročné nielen pre tvorcov, ale aj pre samotných hercov. Svoje o tom vie aj Ján Koleník, ktorý v rukojemníckej dráme stvárňuje policajného vyjednávača Dana Andrika. Keďže jeho postava sa dostáva do rôznych akčných situácií, musel si siahnuť aj na dno svojich fyzických síl. Veľmi ťažká bola realizácia piatej časti, ktorá mu určite dala zabrať. „V tejto epizóde sa ukazuje, ako je dobré mať fyzicky zdatného hlavného herca. Ja som to stopoval. V istých scénach vo výťahovej šachte, kde hrá Jano, on síce istený lanom, ale držiac sa vlastnými rukami, visel asi 8 hodín,“ prezradil režisér Michal Kollár.

Po dlhom nakrúcaní vo výťahovej šachte, ktoré preverilo Koleníkove fyzické sily, prišla výroba obrazu, ktorá zas dala previerku jeho psychickej zdatnosti. „Druhú polovicu z toho 16- hodinového dňa mal zhruba trojminútový dialóg s Milanom Bahulom,“ doplnil Kollár.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!