V Ultimáte použili špeciálny efekt, aký sa len tak nevidí: Fíha, toto sa naozaj dá spraviť?

Miniséria Ultimátum sa blíži do svojho veľkého finále, ktoré uvidíte už v sobotu. Tešiť sa môžete nielen na vyvrcholenie rukojemníckej drámy, ale opäť aj na množstvo špeciálnych efektov a trikov, ktoré potešia všetkých filmových fajnšmekrov.

Rukojemnícka dráma Ultimátum si získala divákov nielen originálnym dejom, ale aj kvalitným spracovaním. To nebude chýbať ani v záverečných dvoch častiach.V siedmej časti sa nám začína brieždiť a začínajú nám tam epickejšie scény, ktoré boli pre mňa celoživotným snom. Zasadiť scény z veľkofilmov do centra Bratislavy,“ vysvetlil režisér Michal Kollár. Ten prezradil, že v predposlednej, teda, siedmej časti uvidíte špeciálne efekty, aké sa v slovenskej seriálovej tvorbe bežne nevyskytujú. Zrážka s autom sa má odohrávať na brieždení, ale ide o digitálne upravený zimný súmrak. My sme z mnohých záberov museli odmazávať bezpečnostný žeriav, ktorý tam bol. Jednak aj kvôli autu a jednak aj kvôli upratovaniu celej lokácie,“ prezradil.

​Niet preto divu, že sa tvorcovia pri postprodukcii poriadne natrápili. „Čo je zaujímavé, keď hovorím o rekordne veľa trikoch, tak je to práve takáto sekvencia, pretože tu sa zo zimného dňa robila totálna noc. Čo to v praxi znamená, je, že sa musí vymeniť nielen celá obloha, ale treba doplniť aj svetlá autám a v niektorých prípadoch, ak sa nemýlim, sme niektoré autá aj dorábali digitálne,“ dodal režisér.

Sledujte veľké finále rukojemníckej drámy Ultimátum už v sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum