Strach o syna prežila na tabletkách: Keď prišiel domov, akoby sa druhý raz narodil!

Najhoršie je, ak o život bojuje vaše dieťa.

Keď sa minulé leto šiel Patrik s kamarátmi kúpať, ani len netušil, že sa mu to stane osudným. Stačil jeden skok do jazera a jeho život sa otočil o 180 stupňov. Pri páde sa totiž zranil tak, že ochrnul. Pri rehabilitáciách a operáciách však netrpel len on, ale aj jeho milujúca mama. Po jeho úraze niekoľko hodín netušila, čo sa deje s jej synom, pretože jej nikto nevedel podať relevantné informácie. Keď už vedela, ako na tom je, prišla ďalšia rana. Kvôli svojmu zdravotnému stavu a zlej finančnej situácii nemohla bdieť pri lôžku svojho dieťaťa tak často, ako chcela. Bol totiž hospitalizovaný v Čechách. V kontakte ich držali len nekonečné telefonáty.

K tomu všetkému sa pridružili problémy s možným transportom Patrika na Slovensko. Poisťovne si ho totiž doslova pohadzovali ako horúci zemiak a ani jedna strana nechcela prevoz kompletne uhradiť. „Bola som na tabletkách. Dcéra si vzala týždeň dovolenky. Ja som nič nevnímala, nechcelo sa mi žiť. Ale potom som si povedala, že nemôžem ostať celý čas na tabletkách. Dcéra musí ísť do roboty, malý do škôlky a ja sa musím dať dokopy. Kým boli doma, bolo to v poriadku, ale keď som bola sama, bolo to strašné. Najmä v noci. Ak som spala hodinu a pol v noci, tak to bolo veľa. Teraz sme sa konečne prvý raz vyspali,“ povedala pani Mária, ktorá po návrate Patrika domov cítila obrovskú úľavu. „Keď som ho videla, to sa nedá opísať. To bolo niečo nádherné. Bolo to, akoby sa mi druhýkrát narodil. Krásne,“ dodala.

Patrik a jeho rodina nie sú v najlepšej finančnej situácii. Ak by ste chceli pomôcť, môžete im poslať peniaze na tento účet: SK1309000000000440301296 . V mene tejto rodiny vám ďakujeme!

Autor: Lenka Filipová